Bucuresti: Circulatia pe DN1 se stranguleaza din nou

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.06.2008
Astazi s-au deschis lucrarile pentru un alt pasaj pe DN1, la iesirea din Bucuresti. Lucrarile vor dura 6 luni.

Cei care si-au facut planuri pentru acest weekend si intentioneaza sa plece din Bucuresti vineri seara ar fi bine sa se gandeasca de doua ori sau sa se inarmeze cu multa rabdare. Pe principala artera de parasire a capitalei, incep de astazi din nou lucrarile.

Circulatia pe DN1 se va strangula, cele sase benzi urmand sa se reduca la jumatate, pe portiunea cuprinsa intre strada Dobrogeanu Gherea si Bulevardul Aerogarii. Noile lucrari vor dura sase luni, timp in care va fi construit un pasaj capabil sa fluidizeze circulatia in zona. Construirea pasajului va dura un an, iar autoritatile recomanda cateva rute alternative pentru a fi evitate blocajele.

Acest pasaj ar fi ultima piesa dintr-un complex de lucrari pe care Ministerul Transporturilor l-a gestionat in ultimii ani, in incercarea de a usura drumul spre si dinspre Capitala, prin nord.

Pasajul subteran de la Baneasa va avea 1,2 kilometri cu tot cu rampe si va fi construit pe axul soselei Bucuresti- Ploiesti. Va avea patru benzi, cate doua pe fiecare sens, si va debuta cu un tunel de 72 de metri, la intersectia DN 1 cu Bulevardul Aerogarii si strada Ion Ionescu de la Brad.

Marin Ionescu, seful Directiei de Investitii si Reparatii Capitale din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, a declarat pentru EVZ: "Acest pasaj va fluidiza traficul pe DN 1 dinspre Casa Presei si iesirea spre Ploiesti. Dupa construirea pasajului, «dopul rutier» se va muta la Casa Presei, insa acolo avem trei artere care il pot prelua. Intr-o zona in care traficul atinge 65.000 de vehicule in 24 de ore in weekend si in perioada vacantelor, actuala infrastructura este insuficienta. Singura rezolvare pentru traficul spre Ploiesti o va reprezenta autostrada Bucuresti-Ploiesti, atunci cand va fi gata".

Valoarea contractului, castigat de firma portugheza SC Lena Enghenharia e Construcoes SA, care a executat si celelalte doua pasaje supraterane de la iesirea din Bucuresti, este de circa 13 milioane de euro (44,5 milioane de lei).

Lucrarile vor incepe azi, ceea ce va face ca pe Bulevardul Aerogarii, la intersectia cu DN 1, sa se instituie restrictii de circulatie in fiecare zi, intre orele 22.30 si 4.00.

In rest, traficul rutier se va desfasura, in ambele sensuri, numai pe o jumatate din partea carosabila.

Intarzierea lucrarilor, care trebuiau demarate din toamna lui 2007, a fost cauzata de anumite exproprieri din zona, precum si de faptul ca in subteran se afla 14 tipuri de utilitati (apa potabila, canalizare, fibra optica etc), ce trebuie mutate.

via | EVZ

Comentarii (10)

  • AttilatheHun
    N-ar strica o bomba atomica in Bucuresti sa moara toti tiganii,cam 2 milioane nu ! )))))))))))
    0 0
  • Victor
    Ce idiot esti amice,xenofobule!
    0 0
  • cozappz
    Centura Mare
    De centura tip autostradă a Bucureştiului se aude ceva? Sper măcar nepoţii mei să circule pe drumuri normale în Românica.
    0 0
  • JUMATATE
    CUM împarti 3:2=?
    Dacă ai trei benzi, cum se împarte ca să ai trafic la jumătate? Matematică de matematică! Poate unii își strecoară jumătate de mașină. Intră cu mașină, ies cu motocicletă!
    0 0
  • florin
    Nu va mai inteleg!
    Dragi comentatori, eu NU VA MAI INTELEG.
    Daca vi se fac pasaje nu va place.
    Daca nu vi se fac, comentati.
    Dumnezeu sa va mai inteleaga!

    Din partea mea FELICITARI celor care au pornit treaba asta si LA CAT MAI MULTE PROIECTE DE GENUL ASTA!
    0 0
  • pentru @florin
    Pai problema e cu unii ca tine care se multumesc cu putin.... Astea trebuiau facute acum cel putin 10 ani, inclusiv drumuri, centuri, autostrazi.
    0 0
  • Ar dreptate primul comentator.
    Sa vedem plaja la Campina!!!
    0 0
  • Blaa...
    cu 50 de ani in urma....
    daca vreti sa vedeti cat de inapoiati suntem uitativa cu google earth la tokio , nu vezi nici o intersectie
    0 0
  • vladu punct net
    Da nene florin... pasajul asta trebuia sa il faca Brancoveanu ... nu sa faca palat sa stea el cu copii lui !
    Il face, fluidizeaza, muta dopul si gata . Care e problema ? Ce nu e bine ?
    0 0
  • cu romanii nu te pui
    @Victor - il faci xenofob pe amaratul ala de mai sus... ca procedeaza gresit sunt de acord dar cat timp o sa mai treaca pana o sa ne trezim ca nenorocitii astia ne distrug imaginea afara din tara si ne fura in ultimul hal???
    @YO - acum 10 ani abia dadeam cu ochii de lumina de dupa comunism da tu nu ai cum sa stii ca erai la gradinita pe vremea aia. Exista o vorba "mai bine mai tarziu decat niciodata" ce zici?
    @ restu lumii - toti romanii sunt experti, geme natiunea asta de oameni care se pricep la tot, de asta ne merge si asa de bine. Mai inchideti gura aia ca ne-am saturat de toti priceputii ca voi... foarte bine, sa faca naibii pasajele si pasarelele, sa se miste naibii ceva... neam de carcotasi de 2 lei ce suntem... vai de capul nostru... nu stiti decat sa tunati loganul si sa purtati lanturi de aur la gat si "adibas"... n'ai cu cine bah... n-ai cu cine... niste tarani...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru