C30 s-a dopat la SEMA!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 01.11.2006
Trei case de tuning din SUA au produs trei versiuni speciale ale lui Volvo C30 pe care le-au prezentat la salonul SEMA din Las Vegas.

Celebrul SEMA, salonul de tuning si aftermarket care a debutat in aceasta saptamana in Las Vegas, nu putea sa ignore ultimul venit in familia Volvo, C30. Ei bine, modelul suedez a primit haine noi si a fost prezentat in trei versiuni-concept modificate de tot atatea case de tuning de peste ocean.

Cel mai radical dintre cele trei exponate este cel realizat de Evolve, casa americana dotand modelul suedez cu un motor de 5 cilindri de 2.5 care dispune de doua turbine secventiale. Cei 507 CP si 633 Nm se inteleg perfect cu sistemul de tractiune integrala electronica Evolve/Haldex. Culoarea galbena, jantele de 19 inch si pneurile Pirelli Pzero Rosso coordoneaza imaginea dinamica a modelului.

Mai putin extrema dar la fel de interesanta este versiune propusa de tunerii de la ipd, caracterizata prin compresorul volumetric si o turbina atasate motorului care duc puterea la 384 de cai. Portierele de tip fluture si jantele de 18 inch din ultima generatie a produselor create de Alpine se asorteaza cu nuantele de pe steagul suedez care acopera caroseria.

In sfarsit, raportul de forte scade cand vorbim de ultimul C30 prezent la SEMA si tunat de Heico. Asta pentru ca in acest caz este vorba de “doar” 300 de cai. Caroseria in culori de camuflaj si ancorele destinate placilor de snowboard de pe plafon au rolul de a demasca rolul ultim al noii versiuni iar cele patru roti motrice si ambianta interioara creata de Burton, un nume mare in sporturile alpine completeaza imaginea lui C30 Heico.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru