Canadienii vor oferi un imprumut lui Chrysler si GM

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.12.2008
Guvernul canadian a aprobat un imprumut de 2.8 miliarde de dolari americani pentru ajutorarea Chrysler si General Motors.

Chrysler si General Motors vor primi bani de la statul canadian in urma cererii formulate de acestia saptamana trecuta. Cele doua companii americane vor imparti 2.8 miliarde de dolari oferiti pentru a le ajuta. Acesta suma constituie 20% din cei 14 miliarde de dolari aprobati de statul American in decursul discutiilor cu directorii celor trei companii producatoare de automobile din Detroit.

Canadienii au decis sa ofere aceasta suma deoarece motivatia imprumutului a fost ajutorarea angajatilor GM si Chrysler din Canada. Fabricile GM si Chrysler din Canada produc circa 20% din productia totala ale companiilor respective. In Canada, circa 30.000 muncitori lucreaza in fabricile General Motors si Chrysler, iar alte cateva mii de angajati lucreaza in domeniile aferente industriei auto.

Via | WorldCarFans

Comentarii (3)

  • george
    Bai fratilor unde a ajuns america ca sunt imprumutati de canadieni !
    0 0
  • george (alt george)
    MOCCA, NU IMPRUMUT...
    Poate vrei sa zici ca primesc bani mocca de la canadieni. Ca de dat inapoi nu se mai pune problema...
    0 0
  • da, "mocca"!
    le "dau" masini in schimb: economice, frumoase, ieftine si fiabile ceva in genul lui Hummer sau Escalade
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru