Casco mai ieftin pentru soferii buni

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 12.04.2007
Generali a introdus un nou sistem de tarifare pentru asigurarea de tip Casco.

Generali Romania a introdus un sistem de tarifare pentru asigurarile Casco care ia in calcul, la stabilirea valorii primei de asigurare, atat caracterisiticile autovehiculului, cat si pe cele ale conducatorului auto.

"Noul tarif segmentat se aplica impreuna cu sistemul bonus-malus, prin care proprietarii de autovehicule vor plati, la aniversare, o prima de asigurare mai redusa daca in anul anterior nu au produs accidente, sau una majorata, daca au raportat daune. Emiterea politelor se face utilizand un nou sistem informatic de ofertare, emitere, modificare si evidenta a politelor", transmite Mediafax.

Prin introducerea acestui sistem, Generali Asigurari va calcula tariful politei Casco in functie de mai multe caracteristici ale autovehiculului asigurat si ale proprietarului acestuia, prima de asigurare fiind direct proportionala cu riscul. Astfel, la calcularea tarifului Casco vor fi luate in considerare datele privind conducatorul auto, cum ar fi varsta, experienta in conducere, starea civila, daca autovehiculul este condus si de alte persoane decat asiguratul, zona in care utilizeaza cu precadere autovehiculul, parcursul mediu anual estimat, numarul de accidente inregistrate in ultimii trei ani, numarul de amenzi primite in ultimii trei ani, indiferent de cauza, precum si informatii privind autovehiculul asigurat (categorie, tip, putere motor), destinatia autovehiculului (uz propriu, taxi, rent-a-car, protectie si paza, distributie).

"Un avantaj al sistemului de tarifare segmentat il constituie reducerea semnificativa a primei de asigurare pentru persoanele care accepta incheierea asigurarii cu fransiza (asiguratul suporta financiar o parte din dauna), mai ales pentru autoturismele si autoutilitarele usoare. Vanzarea cu fransiza va constitui un avantaj real pentru clientii care nu isi fac un scop in sine din a deschide nenumarate dosare de daune si care inteleg ca reducerea de prima astfel obtinuta le permite sa acopere, partial sau total, fransiza, in cazul in care au o dauna de-a lungul unui an de asigurare", se spune intr-un comunicat al companiei Generali, citat de Mediafax.

Comentarii (4)

  • andrei
    reclama
    ati uitat sa puneti P in fata ca aici deja o dati in reclame ... patetic
    0 0
  • domnule andrei
    va citez din text:" Generali Romania a introdus un sistem de tarifare pentru asigurarile Casco..."
    este un lucru care s-a intamplat, este o stire. Cei de la Generali au lansat aceasta tarifare... asa cum cei de la Ferrari lanseaza modelul cutarica. acestea sunt stiri!!! puteti sa ne acuzati si de faptul ca facem reclama la Ferrari?!
    1 0
  • mmm
    Parca il si vad pe Jean Todt cum sta la masa cu oamenii de la automarket discutand despre vremurile lui Schumi si de viitorul articol despre Ferrari.
    Andrei: Patetic este numele tau de botez. Doamne maiculitza in ce tara mai traim si ce oameni mai avem...
    Din seria: hai sa comentam si noi sambata seara, intr-o cafenea de internet.
    0 0
  • Asirom
    CASCO
    Pai din cate stiu eu in 2002 am avut un accident, si dupa aceea am platit mai scump casco,ca in fiecare an de atunci pana in prezent,tot se reduce in fiecare an cu un anumit procent ca nu am avut nici un accident valoarea politei CASCO!Deci tarifarea cu reducerea semnificativa a primei de asigurare este veche la ASIROM!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru