Cat a castigat Guvernul cu taxa auto!

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 22.07.2007
Cumparatorii de masini au platit statului peste 90 de milioane de euro pentru taxa auto pana in prezent.

Ceea ce se pote numi cea mai nepopulara taxa impusa de Guvernul Romaniei, si anume taxa de prima inmatriculare, a stranit numeroase controverse, probleme si nemultumiri.

Ne este cunoscut faptul ca Romania a fost avertizata de Comisia Europeana in legatura cu aceasta taxa, iar dupa episodul in care tara noastra a redus valoarea acestei taxe, forurile europene s-au aratat in continuare nemultumite de caracterul ei.

S-a vorbit mult pe marginei taxei de prima inmatriculare, s-a spus ca ataca regulile liberei concurente, ca ajuta producatorii si importatorii auto interni si dezavantajeaza potentialii clienti cu venituri medii care ar opta pentru o masina second-hand. Mai cunoastem si faptul ca tensiunile politice din Guvern au relevat ca taxa auto nu avea un scop ecologic ci unul economic, dar nu se stie cat a adus la bugetul statului aceasta taxa auto.

Sumele colectate la buget din taxa auto de prima inmatriculare au totalizat, in primul semestru peste 90,4 milioane euro, o treime din incasari fiind raportate pentru luna iunie, potrivit datelor Ministerului Economiei si Finantelor, anunta Mediafax. Guvernul a bugetat pentru acest an venituri de 766,8 milioane lei din taxa auto (circa 230 milioane euro), sumele incasate in primul semestru reprezentand 39% din nivelul total prognozat.

Taxa de prima inmatriculare a fost introdusa la inceputul acestui an, cand au fost eliminate accizele platite cu ocazia importului si achizitionarii autoturismelor de pe piata interna. Taxa este stabilita in functie de capacitatea cilindrica a masinii, de vechime si de norma de poluare. In cazul masinilor vechi, taxa este mai mare si poate ajunge la peste 8.000 euro pentru masinile cu motoare de peste 3 litri si clasificate non Euro.

Comentarii (52)

  • tariceanu!!
    la bulgari nu mai este groapa de gunoi?? sa mearga tariceanu cu logan si citroen sinoua sa dea dreptu la alegere !ca asta e suntem saraci asa cum suntem ?...de tariceanu si vozganian nu vor ca de mai luam un ban in plu si apoi ca se aglomereaza si drumurile astea de off road din romania !!
    ps: traim intro tara frumoasa !!

    many thx!
    regards
    0 0
  • :))
    zi-le zi-le :))=))pe scurt, ai cam surprins realitatea
    0 0
  • flexus
    Ce tari comentarii chiar m-ati distrat! Toata afacerea asta cu masini este trista si devine din ce in ce mai trista, daca acu ceva timp impozitul pe aer respirat era o gluma usor usor parca nu mai e asa amuzant... Ma intreb daca in curand pun impozit ca stric ozonu... Totul e un compromis in viata asta, nu trebuie sa gandim ca in alta parte e mai bine, pana la urma e un echilibru. Daca nu e una e alta.
    0 0
  • catalinp59
    taxa de prima inmatriculare
    S-au strins bani... si ce se face cu cu ei?????????? Merg cumva intr-o ecologizare prin taiere de arbori, cum se practica in Bucuresti sau poate ne mai fac ceva parcari si asfaltari cu borduri care se schimba la an. Tariceanu si ai lui ar trebui sa stea la Poarta Alba (un loc racoros pentru ei)
    0 0
  • taxa la valoarea euro!!!
    salut,sunt de curand unul din nefericitii platitori ai acestei taxe....coform calculelor trebuia sa platesc pt o masina 1001 euro pt ca are nivel de poluare euro3 iar la finante ia ghici cat am dat 3560 ron-adica valoarea euro octombrie 2006.Fratilor de ce ati mai pus in euro daca oricum ne furati cu cat vreti voi?sa va fie rusine,politicieni romani!!!!!!!!
    0 0
  • taxa inmatriculare
    SA-I MANANCE TOATE PUSCARIILE, PE TARICEANU SI PE AI LUI !
    0 0
  • silviu o
    statul fura legal dar mai noi statul este o afacere
    dupa cum stiti cu totii ( daca nu stiti mai oriti-va din injurat si uitati-va la stiri) orice taxa in plus are un substrat care ajunge in buzunarele parlamentarilor cu putere ( ex: tariceanu , si restul de ministrii fiecare cu a lu masa) exemplu este anif-ul autoritatea nationala de inmbunatatiri funciare ...pe scurt irigatii...cand la conducerea anif-ului a venit un director cnstit care nu fura si nu avea nevoie de prea multe pentru ca era tanar si cand acesta scarbit de ce vede prin parlament a inceput sa dea afara din casa , ministrul agriculturii a inceput sa faca demersuri pentru a-l darama ca a inceput sa dea de gol ...si treaba asta la tv ...omu cu puterea a amenintat pe acest director cinstit pe postul de televiziune national la ora de maxima audienta ....si noi romanii in loc sa ii si sa il scoape de ministru de cap afara din parlament , noi ,...plangem ca de ce economia este cum este , viata este grea , de ce nu avem locuri de munca ...ne-ar trebui alti oameni la putere ...pentru ca astia care sunt fac ce vor ei ...ne-ar mai trebui o revolutie cu un revolutionar bogat ...pentru ca revolutionarii acum in parlament la revolutie erau toti saraci lipiti ...ex basesc sa imbogatit dupa ce a vandut flota maritima el zicea ca ne costa foarte mult sa o intretinem si a vandut-o turcilor in mare parte cu 1 USD / vapor .... la sidex daca il bagam si il topeam faceam ceva cu el ...ei petre roman ce mai spune-ti de el a vandut flota aeriana ...aveam si noi un bratz de avioane si pe alea le-au vandut, sa nu mai dau numele celui care a vandut cap-urile cu tot cu tractoare hale etc ...sa nu mai spun cate au vandut si au vandut si sa tot vandut ...asa dragii mei au ajuns europarlamentarii nostri bogati ticsitzi ....de ce nu mai facem o revolutie ?...prosti mai suntem noi romanii
    0 0
  • DIMITRIU ANDREI
    taxa pe prostie
    SILVIULE...sunt perfect de acord cu tine,dar, te intreb eu : TU n-ai face la fel dak ai accede intr-o asemenea pozitie cu o functie pe masura ?? Intuiesc raspunsul tau si incerc totodata sa-ti raspund la a ta ultima intrebare.....iar romanii NU SUNT PROSTI,NU AU FOST si NU VOR FI niciodata ....exprimarea ta pe final de text este deranjanta...te lamuresc eu dak nu stiai...ROMANII SUNT NATIUNE "DEZBINATA": DE GRIJILE ZILEI DE MAINE, DE DORINTA DE AVUTIE, DE INVIDIA FATA DE CEI CE AU REUSIT SA-SI SCHIMBE CLASA SOCIALA(vesnicul si eternul "SA MOARA SI CAPRA VECINULUI"), DE DEZINFORMAREA LA NIVEL NATIONAL, DE "TIGANIZAREA" ROMANILOR DE RAND si nu numai(datorita saraciei din acea clasa sociala, romanii nostri "prosti"(te citez) care s-au trezit dupa revolutie intr-o alta pozitie in societate fata de cea in care i-a pus CEAUSESCU,au fost nevoiti sa supravietuiasca intr-un mediu total necunoscut lor dar propice "altora" => adaptarea la mediu).....si mai pot continua DAR cu ce folos...pt ca asa-i romanu'...RABDATOR SI VISATOR !!!!
    0 0
  • stefan
    Prea urate vorbe , pentru ca unele comentarii provoaca dezgust.
    0 0
  • andrei
    Rusine
    Corect zis Vlad! Rusine lor ca se imbogatesc de pe spinarea oamenilor de rand; nu stiu cum pot dormi lininstiti, chiar nu se gandesc la viata oamenilor, n-au pic de suflet. Am intrat in UE si nu am avut nimic de castigat pana acum, doar faptul ca putem pleca in afara fara pasaport; cat despre taxe...platim la greu: impozit, taxa de drum, de prima imatriculare si nici macar nu avem drumuri bune, sunt pline de gropi, denivelari, multe nu sunt trasate, si nu sunt semnalizate corect, unele semne de circulatie sunt acoperite de crengile copacilor sau lipsesc, curbe si trasee periculoase care nu au parapet de protectie mai ales in zonele montane......si sa nu uit de carutasi, biciclisti care in mod normal ar trebui sa aibe drumuri separate si de numeroasele turme de oi si cirezi de vaci care populeaza sosele patriei, iar despre autostrazi....nici macar nu avem asa ceva(Buc - Pitesti si autostrada soarelui :))) cam slabut) si deja domnii destepti se gandesc la taxa de autostrada. Suntem bataia de joc a politicienilor nostri pe care i-am ales si care ne-au promis marea cu sarea pana s-au vazut cu ciolanul, dupa aceea ....
    0 0
  • Tariceanu
    :)
    Nu voi lasa Romania sa devina lada de gunoi a Europei...asa ca va rog cumparati Citroen!
    0 0
  • Tilhareala la drumul plin de gropi
    A propos de taxe, stiti ce am observat?
    La traversarea Dunarii pa la Hirsova se plateste TAXA DE TRAVERSARE catre AND!
    Sa ma corectati daca gresesc: platim cu asupra de masura:
    - taxa de prima inmatriculare ca sa-si vinda Moliceanu Citroenurile alea de rahat;
    - tot felul de accize in pretul piperat al benzinei;
    - taxa de autostrada;
    - taxa de drum sau vigneta;
    - taxe de traversare (pod Hirsova, Mamaia).....
    Pai ori avem conditii de Suedia si ne permitem ori magarii astia nu mai au nici o limita si trebuie sa la dam capetele jos....
    Oricum, Moliceanu nu mai e Moliceanu cind e vorba de interesul lui: SA TE IEI IN GIT SI SA RISTI INFRINGEMENTUL (AMENDAREA) ROMANIEI PENTRU INTERESUL TAU PERSONAL, ASTA E CEA MAI TARE!
    0 0
  • Vlad Mugur
    Romania
    Unii dintre voi scriu frumos si adevarat despre viaTA NOASTRA aici in Romania.
    Daca ne uitam in jur am devenit de multisor o mare groapa de gunoi.
    Primii dupa revolutie care au "importat" deseuri toxice au fost securistii din comertul exterior.
    Lor nu li se intampla nimic din cate observ...
    Dar sa-i lasam sa se lafaie in banii furati de la acest popor pe care se jura ca-l iubesc.
    0 0
  • Circotasul auto
    Rable - taxa
    Bai baieti , ce pareri de gunoieri aveti. Se vede ca habar nu aveti ce se intimpla in piata auto. Pentru cultura voastra , un angajat la DACIA , asigura intre 18 si 20 alte locuri de munca in industria orizontala.
    Nu apar guvernul , dar a ales o cale mai usoara de taxare. Sa ii vad pe ilustrii comentatori , daca se aplica TAXA de mediu la IMPOZITUL anual auto , inseamna ca toti care nu au masini Euro III sau IV sa plateasca 2000-3000 de euro ANUAL .
    Nu mai scrieti daca nu stiti despre ce e vorba , din spirit de fronda si de TURMA...
    0 0
  • horhel
    Re: taxa de mediu anuala
    As fi total de acord daca s-ar pune o taxa anuala de mediu ... ca sa nu mai circule tartacutele alea din '70 si ims-urile si camioanele. O chestie modica 1000euro/an la un motor marisor sau non-euro, ca si asa se ia UE de noi ca tre' calculata in functie de vechime, ca durata de viata ar fi 10 ani ... bullshit in Romania
    0 0
  • alter_ego
    >Kap: ai uitat taxa de pod la Giurgiu, mentinuta cu toate scandalurile si cu toate ca este complet impotriva principiului fondator UE: dreptul la libera circulatie.
    >Circotasul auto: faptul ca te-apuci sa injuri ziaristii aiurea nu acopera faptul ca vorbest tampenii, fara sa ai informatii pertinente sau argumente.
    0 0
  • Mihai Andrei
    taxe si impozite
    Cred ca Carcotasul sta prin Oltenia de are asa grija de oamenii de la DACIA care castiga ceva milioane bune la salar....da nu conteaza...eu zic ca guvernul sa ne mai puna cate taxe doreste...sa ajungem muritori de foame...sa nu mai avem dupa ce bea apa...asta asa ca sa vedem pana unde poate rabda romanul...care a fost, este si va fi UN PROST cand e vorba sa-si conduca tara..la noi fiecare e pe felia lui...nu suntem ca alte natii care se ajuta...noi nu stim sa iesim in strada sa ne cerem drepturile...no las sa rabdam pana nu mai putem ...si daca nu ne mai convine sa ne cumparam o pusca fiecare si la Guvern cu ea...sa scapam odata de hotii astia ce ne conduc...sa vina alti hoti sa ne conduca...da care sa nu fure asa pe fata....in rest SA TRAITI BINE...in strainatate...
    0 0
  • dandinbn
    taxa ilegala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    dragi romani: nu va lasati furati de acest guvern, va rog nu platiti nici o taxa, mai aveti putina rabdare si la anul o sa dispara taxa sau va fi una f mica!!! insa acum, mai bine nu aduceti masini vechi, sau daca le aduceti nu akitati taxa si nu circulati cu ele pana la anul! taxa nu este legala la nivel european si nu o platiti! aveti rabdare pana la anul!!!!! nu avem ce face, astia trag de timp sa mai faca ceva bani cu masinile noi! va rog nu aduceti masini acum ca suntem luati de fraieri de actualii oameni autonumiti parlamentari!
    0 0
  • rookie
    Ultimu sa stinga lumina
    Si pana la urma imbatrinim in tara asta de curve si de hoti fara sa se schimbe nimic. O viata intreaga o sa ne enervam fara sa se rezolve nimic. Dar vestea buna e ca, datorita poluarii viata asta nu va fi chiar asa lunga. :)
    Eu plec. Si cred ca vor mai pleca multi cupa ce se staura de tigania asta. Ultimu sa stinga lumina!
    0 0
  • Di Lazio
    se mai plateste ?
    eu maine trebuie sa o platesc ... ce fac ?
    o mai platesc sau NU ?
    0 0
  • plecati
    Plecati cu toti sa ramanem putini sa ne creasca si noua salariile ca asta e problema:suntem prea multi pt tara asta!
    0 0
  • Daniel M
    Taxa...
    Daca romanii ar fi ceva mai interesati de soarta lor si ceva mai destepti, ar gasi o cale de a nu mai plati aceasta taxa si de a-si imbunatati viata! Daca sunt fraieri si manipulati.. merita!!!
    0 0
  • cu putina rabdare taxa va disparea
    Intr-adevar, cine mai are rabdarevreo 6 luni isi va putea aduce masina din UE ieftin.
    Tariceanu si ministrul finantelor stiu ca taxa nu pooata sa ramana asa, dar intind coarda la maxim pentru sustinerea importatorilor (care au facut lobby destul prin APIA si trebuie rasplatiti)dar si pentru protejarea Dacia care hraneste 100.000 de guri in zona geografica in care se afla.
    Cu putina rabdare, la anul procedura va fi complet revizuita si e posibil chiar ca statul sa fie obligat sa dea banii inapoi. Vedeti cazul Polonia.
    0 0
  • COHUT IOAN
    hahaha
    caldura mare,da-i dracului hai sa bem o bere!
    0 0
  • shaolinbm
    sport
    ce ziceti de sportul din romania? ....in ploaie asta e...
    0 0
  • gigi becali
    baaa puleticenilorrrr
    ba tttaariceanulee...stii ce ai sa patesti tu cu taxele astea primite de la sarmanii oameni care vor si ei o masina mai buna..nu cacaturile alea a tale frantuzesti..de kilipir, plasticaraia aia a ta de-i zice lumea CITRONADA, sau CITROIEN asa.. ba o sa iti stea banii pe piept si ai sa mergi cu ei in mormanta asculta ..de nu i asa....tu si tiganu de mare finantist, cand il vad pe ala imi vine sa borasc bagami-as pula in gura voastra de muisti animalelor ce sunteti nu va e rusine ..cand va uitat in in oglinda in ochii vostri proprii pun pariu ca nu aveti curaj sa va uitati sincer !!! paganilor borfasi de 2 lei care ..mai inainte pozau pe la reviste sa castige un ban acolo ..vai de capul vostru ..si altii muncesc ...voi stati si o beliti...ce credeti ca nu mai este DUMNEZEU....hohohhohoh o sa va vedeti voi ....cand va va lovi nu o sa stiti pe unde o sa apucati bombalailorrr....
    0 0
  • anonim
    dati informatii corecte...
    nu e vb de 90 de mil de euro...reactualizati suma domnilor.!!!! tipam si ne plangem dece altii fac bani si noi nu...dece altii o duc bine si noi nu..dece dece...dece...in loc sa fim si noi mai destepti ca ei, sa invatam sa ne adaptam si sai dam jos cu propriile lor arme...in loc sa punem mana pe carti utile si nu inutile, dece ...dece... iar o revolutie? sa vina altii sa se infrupte din ciolanu romaniei? habar nu avem cate miscari si afaceri necurate ssau facut in romania si noi ne plangem? am decis sa inchidem ochii de fiecare data cand credeam ca avem o sansa si ceilalti nu?
    am inchis ochii cand am vazut ca se poate sa pacalim constitutia romaniei cu diverse mici afaceri de cartier? am inchis ochii atunci cel putin 1 sau 2 locuitori din 10 din afacerile necurate au reusit sa-si faca o vila, sa-si mai cumpere un apartament?
    am inchis ochii dragi romani, pentru ca toti suntem murdari , sau am fost murdari odata..sau am calcat stramb si nu s-a prins nimeni...vrem dreptate vrem cinste...dar toate astea sa plece mai intai din inauntrul nostru si dupa sa-i tragem la raspundere pe cei care ne conduc...Intelepciune voua...
    0 0
  • jazzboy
    sa o ia la nas fara protest
    cea mai mare teapa e ca ne-am nascut intr-o tzara condusa de hoti... dar no...suntem romani si aste ne ocupa tot timpul... iar politicienii, sa asculte parazitii si sa oso umple frigiderele de carne din albumele lor...
    0 0
  • Mitzza
    Masina Sh
    Eu unu ma gadnesc k e buna ideea cu taxa asta ... pana la urma de ce sa cumparam masinile din afara ? Adik ce au folosit aia cativa ani sa folosim noi pana murim ? Mie unu nu imi convine treaba asta . Cu toate k o masina de afara este mult mai buna km din toate punctele de vedere zic k nu merita sa o aduci din afara .De ce in Romania sa se aduca ce nu mai folosesc altii afara? Iar sa ne pacaleasca ? Taxa e buna atat timp se trag foloase de pe urma ei nu sa bage politicianu' banii in buzunar .e pacat pt k romanul e inventiv si ar putea sa faca concurentza cu ce are el in tara, nu cu ce aduce de afara . salutari!
    0 0
  • laurro
    e greu !!
    Inca o lege in folosul celor care ne conduc ( ma refer la taxa ) Se prevaleaza da protectia mediului, pt. a-si ascunde intentiile de imbogatire ! Daca i-ar interesa cat de cat mediul inconjurator, ar fi rezolvat problemele cu centura Bucurestiului ( care cu 3-4 pasaje supra sau subterane ar fi descongestionat circulatia ) ar fi construit si in oras pasaje sau tunele, cum am vazut in alte orase mari ale lumii , autostrazi si linii de centura pe lnga localitatile mai importante s.a.m.d. ! Poluarea rezultata din blogajele auto este cel mai mare dusman al mediului. Pe langa asta, daca stam si ne gandim, o persoana care are o masina veche si poluanta ( non-euro ) nu prea poate sa-si achizitioneze o masina noua, nici macar prin programul "rabla". Dar ar putea sa-si cumpere un euro 1 sau euro 2, la mana a doua, si atunci ar polua mai putin !! Sunt multe de spus despre cei care ne conduc si despre hotiile care le fac in vazul tuturor, fara pic de rusine sau de respect pt. noi ceilalti, bunii membrii ai clubului cotizantilor !! Sa speram ca vom vota cum trebuie data viitoare , si ca vom avea anticipate cat mai curand !!
    0 0
  • AndreiRN
    Hotie legalizata
    Pacat dar realitatea este ca ati pus o mana de hoti la guvern si acum isi fac meseria. Romanul de rand majoritar nu este pt corectitudine si egalitate in europa si au ales o gasca de hoti care acum tot pe ei ii fura. Acum guvernanti conduc Audi si BMW si MBZ de pe bani furati de la populatie pe pretexte nobile. Guvernanti sunt in concedi prin Franta si Florida pt ca au avut un an productiv.
    0 0
  • Catalin
    Taxa nesatuilor
    Oameni ca voi, parlamentarii, ar trebui sa munciti pe salarii de 300/400 lei si sa va permiteti si voi masini sh aduse de afara impozitate de altii, poate atunci... dar cred ca nici atunci, ce sa mai... sunteti niste gunoaie de oameni. O sa va mai votez cand o sa zboare porcul. Intra-v-ar limuzinele in pomii de pe marginea soselelor offroad pe care spuneti ca le intretineti din taxe.
    0 0
  • hoinar
    si io vreau sa-mi aduc masina dar ...
    Salutare fratilor intru masina ce urmeaza sa vina de dincolo.
    Iar astia care vor taxa sa-si cumpere masina de aici, sa umble cu ea 4 sau 5 ani si numai dupa aceea sa vorbeasca, dupa ce au trait experienta sa vada cum este sa dai banii pe ceva ce nu poti sa fii sigur ca te tine 250.000-400.000 km. Sa faca masinile de aici competitive cu celelalte masini cu care vrem sa ni le cumparam ca atunci nu va fi o astfel de problema pentru ca fiecare ar vrea sa-si cumpere o masina noua si in garantie dar la cat e de competitiva te face sa fugi de ea.
    Sper in 3 saptamani sa-mi vine masina din strainatate si daca nu am neaparata nevoie de ea o tin pana in ianuarie 2008 cand sper ca le putem da peste nas cu taxa de prima inmatriculare.
    Salutare
    0 0
  • petresco
    taxa auto
    NESIMTITI,sa vad daca o retrage o sa imi dea bani inapoi 1150E , jigodizm ,plec din romanica,auzi euro la 36000 lei ,prostime
    0 0
  • adiharas@yahoo.com
    De acord cu Silviu...
    Ar trebui ca noi tineretul sa luam atitudine impotriva lor si chiar o noua ,,revolutie''nu strica sa dam toti ''trantorii'' jos pentru ca nu fac nimic pentru noi in afara ca isi bat joc de noi dar pentru a face ceva trebuie sa fim uniti si sa protestam de fiecare data cand politicul adopta legi in favoarea lor....
    0 0
  • Arlequin
    ANARHIE
    ..asta e in tara asta.de fapt legi doar pentru "prostime" Ca rest[' ser descurca...mai un somn prin parlament, mai o varajeala la televizor, timpul trece, scaunul e comod, gata vila, masinuta e noua si e A6, ii doare exact la 10 metri in fata p****, de noi. Da asta e...tara tuturor posibilitatilor, o republica bananiero-analfabeto-manelista in care tre sa fii descurcaret. Eu am platit-o ...1498.815 euro. Sa dea Dumnezeu sa-si cumpere medicamente cu ei !!
    0 0
  • botea100
    sunteti fara cuvinte
    m-am saturat sa astept..si logan sa fie ei sanatosi ca nu o sa imi iau niciodata !Ce tara ..nu avem intelegere ,doar promisiuni!Faceti bani tot dupa spatele nostru oamenii obisnuiti,ca nu aveti si voi cap sa faceti bani ,sa investiti si voi in ceva productiv si sa traim si noi normal!RUSINEEEEE
    0 0
  • ursus2
    pt.carcotasul auto
    Ba! TU esti dus cu capra?Nu e prima aberatie pe care o spui!Tare as vrea sa te cunosc si sa-ti dau 2-3 pumni in cap!
    Si pt.horhel: te citez:"O chestie modica 1000euro/an la un motor marisor sau non-euro".Esti nepotul lui tariceanu sau baiatul lui vantu?Sti ca sunt motoare care sunt omologate noneuro si polueaza mai putin decat rapciugile noi pe care le vand astia?
    0 0
  • steamroller
    noi dam bani si primim chitante
    hai sa o luam altfel... ce daca noi platim taxa se polueaza mai putin ? tot atat polueaza o msina pt care s-a platit taxa ca si una pt care nu s-a platit inca taxa !!! sau se reduce poluarea contra banilor aia ? tocmai daca nu platim taxa ramanem cu epavele poluante , care consuma poate mai mult si sunt mult mai putin fiabile, confortabile sau cum mai vreti voi... parerea mea este ca aceasta taxa are efect contrar scopului pentru care a fost impusa... asa ca mai aduag cu caldura cateva Kg de carne in gurile celor care au impus-o... sa-mi fie rusine pt asta daca si lor le e !!!
    0 0
  • Octavian
    Taxa INMATRICULARE
    Se incalca fara drept de apel DREPTURILE OMULUI la egalitate si corectitudine intre cetatenii din Uniune. Un german cumpara Logan din Ro fara taxe, insa un roman cumpara BMW-ul cu taxe in plus, este o DISCRIMINARE domnulior politicieni ( PAPAGALI )
    0 0
  • taxa
    Asta ne arata cat de "competenti" sunt talharii astia care ne guverneaza.Se intreba cineva "ce fac astia cu banii???" ,pai ce fac hotii!?, ii furaaaa colegule, asfalteza un km. de drum care la noi este de 10 ori mai scump si de 100 de ori mai prost decat la altii, mai cumpara pe la CFR cate un surub cu 20.000.000, stiu ei ce au de facut, totul e trecut in programul de guvernare
    0 0
  • taxa
    Eu cred ca aici nu citeste cine trebuie. In loc sa citeasca guvernantii, citesc masochistii astia care se bucura de necazul altora.Daca marlanii astia ar fi platit 40.000.000 cum am platit eu n-ar mai fi gandit asa, asta ne arata cat de ingusti sunt "patrihotii" astia. Ca sa inchei , daca voi ajunge eu priministru voi pune o taxa pe prostie, sa vezi atunci bani la buget si la industria pe orizontala cum zicea un cetatean de bine de pe aici.
    0 0
  • faza cu CFR care achizitiona surburi cu 1 mil bucata e adevarata:D
    0 0
  • taxa lu' peshte prajit...
    Toata lumea plange si se tavaleste din cauza acestei taxe aberante... Dar nu pot sa nu observ ca discutiile sunt duse intr-o zona un pic departata de realitate... Am citit peste tot comentarii de genul "au bagat taxa ca sa-si vanda Moliceanu citronelele :P" sau "e taxa de ajutor a producatorului X sau Y"... Ideea e simpla... Chiar daca cei care-si cumpara masini second-hand sunt cei mai afectati de aceasta taxa, nici cei care achizitioneaza masini noi nu se simt prea bine, ca sa zic asa... Si vorbesc din proprie experienta... Taxa de prima inmatriculare pt. o Skoda 1,9 a fost de aproape 18 milioane lei vechi... mi-au cazut plombele... Oricum... de tot rasul explicatiile armeanului Vaxganian :P atunci cand s-a propus reducerea taxei... A fost crema-cremelor aia cu "taxa pt o masina second-hand e mai mica decat cea pt o masina similara noua pt ca masina second-hand are durata mai scurta de viata si polueaza mai putin... Tare, ha ? :))))
    0 0
  • Capitanu'
    SOLUTII
    Salutare domnilor! Realitatea este ca nu am avut incotro si am platit-o!!! Pana la ultimul eurocent... asa cum era el in OCTOMBRIE 2006!!!
    Cu parere de rau, multe din lucrurile prezentate mai sus sunt ADEVARATE, insa pana nu facem un apel la constiinta nationala, nu rezolvam nimic. Nu sunt in masura sa emit judecati de valoare, dar ne meritam soarta!!! Se pare ca pana acum jigodiilor care s-au perindat la conducerea ROMANIEI "LE-A IESIT"...TOTUL!!! De la manipularea maselor... pana la atingerea scopurilor personale. Nu va lasati amagiti: pt. o mica "atentie" astia sunt in stare sa o vanda si pe ma-sa.Interesele externe sunt multe, caruselul afacerilor private se invarte din ce in ce mai repede iar guvernantii nostri sunt "flamanzi". Taxa auto, inca nu este cireasa de pe tort, dar in ziua in care jigodiile astea vor plati, voi avea un motiv in plus sa nu-mi fie rusine de ceea ce voi face!!!
    0 0
  • Taxe
    si ce vad eu aici? doar vorbe....pana la fapte este nevoie din nou de cineva din afara sa ne trezeasca ....dar stai! asta a fost in '89 acum ce o mai trebui sa urmeze sa facem ceva? o bomba atomica?
    0 0
  • inamicul
    eh
    avem o tara second-hand ... asa era un cantec :)
    pai ce mai castiga tariceanu la afacerea asta tinand cont ca este un mare detinator de actiuni la dacia reanult :)
    0 0
  • Razvan
    Mai pe scurt
    Romania este un stat mafiot. Va recomand sa va linistiti si sa gasiti solutii pentru a nu ingrasa buzunarele "politicienilor".
    0 0
  • ONISIE
    prosti...da multi!!
    Ba , voi chiar nu vedeti ca Tariceanu e pus doar ca sa apere interesele sale shi ale mafiotilor din gasca lui!! In cot il doare de biata tarisoara asta atata timp cat suge bine de la sanul statului. Shi cum altfel decat din functie mare de conducere sa-shi apere mai bine interesele! Asa ca nu va asteptati la taxa mai mica cat timp gasca aia de mafioti pnl-psd mai e la putere!
    Daca n-am mai fi atat de prosti sa-i votam shi la alegerile viitoare..da asa-i rommanul..ii place jugul!!
    Sper sa vina vremea sa scapam tara ast de coruptie shi cei gen Tariceanu sa stea acolo unde le e locul adica DUPA GRATII!!!
    0 0
  • colegu'
    Este adevarat ca stratul de ozon se subtiaza si sunt zone in care nu mai este deloc,dar nu cred ca o singura tara(Romania)poate face diferenta.Deci pana la urma nu mai e nevoie sa spun eu ca motivul ecologic nu este cel real.Unde se duc banii?O parte in drumuile proaste care se refac anual si sume destul de groase intra in niste buzunare.Parerea mea.Stiti ce trebuie sa facem ?O noua revolutie si sa-i spanzuram pe muisti.
    0 0
  • pensionaru
    O noua revolutie?
    Fii rezonabil,imbroboditii astia n-au fost in stare sa voteze un referendum fara riscuri,darmite sa faca o revolutie.
    0 0
  • enescu
    SINDICATELE si SOCIETATEA CIVILA poartà vina complicitatii.......
    In mod sigur oameni buni acest haoss,hotii si coruptia ca principiul de functionare a guvernului caltabos si a celor 322 de incompetenti si de lenesi din parlament care au protejat hotia ,excrocàriile judiciare,mafiile din teritoriu desigur datorità faptului càci pràzile au fost impàrtite intre ei,iar populatia tràieste in sàràcie cumplità murind cu zile mii de oameni nevinovati,accesta este un aspect clar de genocid,si ce fac LIDERII DE SINDICAT si SOCIETATEA CIVILA ... dorm si tràiesc si ei bine mersi pe banii nostrii,totusi refuz sà cred càci si ei au dat de partea mafiotilor, EI au DATORIA MORALA fatà de MARTIRII din decembrie 89 sà declanseze manifestatii ample si GREVE acum in al 12 -lea ceas de NU SE FACE CLAR OBIECTUL COMPLICITATII si vom vedea viitorul ce ne va rezerva ca cei vinovati intrun fel sau altul sà ne dea socotealà si sà plàteascà.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru