Ce decapotabila isi pastreaza mai bine pretul?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 30.05.2007
Automarket va prezinta lista cabrioletelor care isi pastreaza cel mai bine valoarea la 12 luni de la achizitie.

Aveti de gand sa va cumparati un model decapotabil in viitorul apropiat? Va oferim o lista a modelelor cabrio care isi retin cel mai bine valoarea in timp. Altfel spus, va aratam care este modelul cabrio care la un an de la cumparare poate fi vandut cu un pret cat mai apropiat de cel platit pe masina noua.

Topul a fost facut de compania EurotaxGlass iar aprecierea valorilor a fost facuta la 12 luni de la cumpararea unei masini noi. Primele concluzii ale topului sunt extrem de interesante: unele modele cabrio de masa isi pastreaza valoarea mai bine decat corespondentele lor create de marci premium mult mai bine situate la nivel mondial. Cel mai bun exemplu vine chiar de la modelul clasat pe locul al doilea, Volkswagen Eos, cel care isi pastreaza 94% din valoarea de piata la 12 luni de la prima achizitie (procent valabil pentru versiunea 2.0 TDI). Alte modele de acest tip sunt Opel Astra TwinTop si Mitsubishi Colt CZC, care isi pastreaza valoarea mai bine decat un BMW Z4, de exemplu. Oricum, pe prima pozitie este clasat Ferrari F430 Spider, pe care un eventual client l-ar putea vinde la un an de la cumparare la 97% din pret.

"Analiza noastra ofera cateva exemple interesante legate de felul in care cererea si oferta schimba radical parerile preconcepute ale pietei in legatura cu cele mai apreciate modele", a declarat Jeff paterson, Senior Car Editor la EurotaxGlass.

Iata clasamentul complet al primelor 20 de modele:

 1 Ferrari F430 Spider  97% 
 2  Volkswagen Eos 2.0 TDI Sport 94%
 3  Porsche Boxster S 87% 
 4  Mercedes SLK 55 87% 
 5  Mini 1.6 Cooper S Cabrio 85% 
 6  Audi RS4 Cabrio 85% 
 7  Jaguar XK Convertible 85% 
 8  Porsche 911 3.8 Carrera S Cabrio 84% 
 9  Aston Martin DB9 Volante Convertible 82% 
 10  Mazda MX-5 1.8i 78% 
 11  BMW 330Cd Sport Cabrio 78% 
 12  Mercedes SL350 Cabrio 77% 
 13  Honda S2000 2.0i VTEC 77%
 14  Mercedes CLK200 Kompressor Avantgarde Cabrio 76% 
 15  Opel Astra 1.9 CDTi 16v TwinTop Sport Coupe 75% 
 16  Mitsubishi Colt 1.5 CZC Turbo Cabrio 75% 
 17  Lotus Elise 1.8 R 75% 
 18  Peugeot 206 1.6 HDi CC 75% 
 19  BMW Z4 2.5i Sport 75% 
 20  Audi TT Roadster 1.8T (150 CP) 74%

Comentarii (23)

  • adevar
    Cine stie care o fi adevarul ?
    Mie imi place cel mai mult Peugeot 206
    0 0
  • top
    206 este oribil, pe bune restul din top chiar sunt masini
    0 0
  • pentru Alex
    Tu le stii pe celelalte?! Pare ca nu.
    206 probabil ca iti place ca este cea mai accesibila, dar celelalte sunt chiar masini.
    0 0
  • cristi
    mda
    nu stiu de ce nu au bagat in top 307cc...era mai indicat decat 206cc
    0 0
  • andrei
    Nu e ok top-ul. Mazda nu isi pastreaza pretul si e pe locul 10. Audi TT-ul isi pastreaza mai bine pretul decat Miata, si e ultimul.
    0 0
  • bbbobbbo
    peugeot 206
    @alex "Mie imi place cel mai mult Peugeot 206"
    stiu k gusturile nu se discuta, dar totusi, poate te mai uiti macar 1 data cum arata F430 Spider?
    hmmm...
    0 0
  • re
    de cand opel astra e mare masina?
    0 0
  • horhel
    daca e si cc
    0 0
  • peugeot 206 cc
    Pot sa va zic din experienta proprie ca un 206cc, l-am revandut dupa 2 ani si un pic cu 40% din valoarea lui de achizitie (nou). Si vorbim de un model cu echipare top. Asta e....
    Data viitoare am sa ii iau nevestei mele un cabrio german... :)
    0 0
  • horhel
    la ferrari platesti faptul ca e cam greu sa faci rost de unul daca nu mai ai vreo 2 in garaj, mde sunt putine ... liste de asteptare (astepti si la corsa juma' de an)
    0 0
  • horhel
    daca ti-a trebuit echipare top
    Echiparea top scade cel mai mult, nimeni nu vrea pielea pe care ai asudat tu doi ani sau un mp3 player batran (2 ani e antic la electronice) sau un sistem de navigatie (cand dai 300 pe un pda-gps)
    0 0
  • Bogdan
    Adevarul e ...
    Adevarul este ca VW e una din masinile care-si pastreaza cel mai bine pretul. E veridic topul si sa fim seriosi, ce e in top 10 sunt cele mai apreciate decapotabile.
    0 0
  • daniela
    >Data viitoare am sa ii iau nevestei mele un cabrio german... :)

    Pai tu iei sotiei cabrio? Iti palce sa se uite baietii dupa ea?!
    0 0
  • "Pai tu iei sotiei cabrio? Iti palce sa se uite baietii dupa ea?!"

    Ia-ti o nevasta urata, cu siguranta nu se va uita nici un barbat la ea :))

    ps: super masini vw
    0 0
  • Deevylls
    Clasament
    Cum au putut sa puna de exemplu VW EOS, e prea nou ca sa stie cum sta pe piata!
    0 0
  • AndreiRN
    Europa
    Statistica a fost facuta in Europa unde decapotabile sunt rare si vazute mai mult ca obiect de lux. Si dupa 12 luni care isi vinde masina pe piata libera? Deci statistica este ff discutabil intocmita.
    0 0
  • ferrari
    ferrari best forever
    Cand ai spus Ferrari ai spus tot si cred ca este mult superior celui de pe locul 2, isi merita fiecare cent si s-ar putea ca cu timpul sa o poti revinde chiar cu mai mult decat ai cumparat-o daca o mai echipezi
    0 0
  • Balaurus I
    topul este credibil
    Topul pare ok, in mare.Nu este facut in Romania, deci nu coincide cu ce stim/credem noi.
    Imi convine ca BMW,Peugeot, Mercedes,Mazda sunt
    mai jos, ca pot si eu - in viata asta, sper - sa imi iau una.Nu doar ptr. balauroaica mea de sotioara, ca se poate intampla cum a scris Daniela/Dan , ci ptr. baiatu' ca sa "aspir" o noua amanta .:) Ma voi bucura mai mult de muzica rock - facand concurenta manelelor ce se aud uneori din aceste masini - si voi simti viteza si aerul zonei .Nu imi trebuie una cu multe dotari , spunea cineva de un motor, un scaun , pedale si patru roti. Adica , mai aproape de natura si mecanica pura , sa creasca adrenalina .Nu un cart ... :) Pare relaxant ! Pacat ca nu sunt multe hibride si electrice de genul asta.
    0 0
  • cabrio
    Frate!apar si eu in fata blocului cu decupata de ma vede tanti NUTY,dela zece sa vezi ce tare-s-n brand.Si apoi sa zica un fraier de ziarist ca masina mea nu-i tareeeeee!.....Oameni buni!hai sa fim mai logici macar odata,in tara asta nu se umbla cu asa masini,e mult prea multa mizerie praf si transformi frumusete de inginerie intr-un faras plin de praf......pacat trist si adevarat,felicitari celor care incearca altceva,dar cred ca mai mult sufera decat sa se bucure......am avut Jeep WRANGLER si stiu.
    0 0
  • catalin
    206CC
    Eu am un 206CC HDI cu filtru FAP, deci un diesel si la 59000km sint super multumit de masina!Este inca in garantie dar cu toate astea nu a fost nevoie de nici o interventie inafara reviziilor obligatorii! Am cumparato din Italia de noua si este singura 206CC diesel din Romania,din pacate sint nevoit sa o vind pentru ca plec peste ocean dar o recomand amatorilor de o sportiva coupe-cabriolet foarte accesibila pret-performante! Face intradevar toti bani si pastreaza bine pretul, probati-o sa va convingeti!!!
    0 0
  • Balaurus I
    cu cat o dai ?
    Bine, frate John.Nu te contrazic.Logica am si eu destula, ca am studiat.Da' am si eu o dambla... :) .Din fericire sunt ardelean si ne pretindem mai blanzi.Si praf avem mai putin, ca "este " si dealuri pe la noi :).
    Mie imi place tanti Nutzi,sau cum ii spui tu , daca e buuuna , spaima...constitutii , daca are sanii mari si e focoasa :).Asa sunt eu.

    Deci, Coupe Diesel... Cu cat o dai ,Catalin ? :)
    Pare mishto...merge copertina ,electrica, ok ?

    Salut participantii de pe acest forum cu ocazia zilei copilului si a weekend-ului !
    0 0
  • isac vlad
    mie imi place cel mai mult z4...la care visez...dar raman numa cu visu :(
    0 0
  • C Conteaza mah nene?!
    io am o Dacia 1310 L, si din cauza gaurilor de rugina si asamblarea mirobolanta, e ca si decapotabila, t bate vantu' in ea indiferent d starea vremii si nici nu ma intereseaza daca-i scade pretu'......si cat sa-i scada?s-o dau p 100g de salam?E scula de cashcarabeta, aer conditionat, decapotabila, fff aerata si cu jingler nou, dau la schimb cu una din masinile din top!!!asa ca experienta de viata!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru