Ce model va scoate Dacia?

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 19.10.2006
Cum ar fi ca Dacia sa scoata un model sport, care sa prinda la tineri? Directorul de productie Renault afirma ca este posibil ca acest lucru sa devina realitate.

Publicatia franceza Caradisiac l-a provocat la un interviu foarte interesant pe Remy Deconinck, directorul de productie al francezilor de la Renault. Pe langa indiciile legate de viitoarele modele care vor fi scoase sub sigla marcii franceze (“Nu spun ca Renault va face o masina de un milion de euro, insa piata masinilor de pana in 50.000 de euro este cu adevarat deschisa” sau “Nu pot sa spun ca Nepta Concept va fi produs in serie, insa pot afirma ca viitoarele modele Renault vor fi inspirate din acest frumos prototip”), Deconinck a facut o afirmatie suprinzatoare la adresa Daciei si a unui eventual model pe care il va scoate in viitorul apropiat marca romaneasca.

Intrebat de reporter daca Renault are de gand sa continue spiritul sportiv Alpine pe vreunul dintre viitoarele modele ale gamei, directorul de productie a facut o afirmatie suprinzatoare: “Nu se pune problema. In momentul in care produci supercar-uri, ai nevoie de o marca dedicata, cum este cazul celor de la Bugatti.

Posibilitati exista, insa nu stiu daca prin aceasta se vor castiga bani. In cazul Alpine, daca aduceti in discutie denumirea, modelul Berlinette, o sa va spun ca totul se opreste aici dintr-un motiv foarte simplu. Berlinette era de fapt un Renault 4CV cu motor regandit. Performantele erau geniale insa astazi toata lumea ar putea sa il faca. Si de ce sa nu spunem ca Dacia ar putea sa scoata in anii urmatori un model sportiv pentru a seduce publicul tanar?

Asadar, e de bine. In momentul in care intr-un interviu oficial este pomenit numele Dacia alaturi de o masina sport, nu putem decat sa visam frumos si sa asteptam sa se intample ce am dori cu totii: ca marca romaneasca sa produca un model sportiv. Si avand in vedere ca profitul pe care il reuseste cu ajutorul lui Logan trebuie reinvestit, de ce nu?

Comentarii (21)

  • Tudor Mirescu
    DESIGN-er cere CONCURS
    DE CE NU ORGANIZEAZA RENAULT, UN CONCURS CU PREMII, PTR. OBTINEREA DE IDEI PT NOUL MODEL DAIA, IAR PREMIUL SA FIE O SUMA DE BANI SI / SAU -TRANSFORMAREA PROIECTULUI SAU IN REALITATE SI EVENTUAL IN LOC DE BANI, SA FIE SCRIS PE AUTOTURISM: DESIGNED BY "x"... Cum vi se pare PROVOCAREA lansata de mine?!
    0 0
  • adrian
    parere
    sa scoata dracu mai repede un prototip cun desing beton ca altfel nu au nici o sansa in fata celor de la skoda
    0 0
  • danile
    dacia
    Fratilor!, cand aveti de gand sa puneti niste scaune calumea in logan si niste fete de usi care sa nu-ti mai provoace greatza ?????????
    0 0
  • concurs-ul..., prototipul...
    1.tudor mirescu, ideea ta geniala,de altfel, este deja pusa in practica..e adevarat, intr-o forma. si asta de cativa ani! vezi peugeot!!
    2. adrian,comparam dacia cu skoda? nici pe aproape nu suntem. dacia are un singur model, bine! 2, si skoda are 4variante numai la octavia!! si in plus, dacia e ieftina, skoda e un pic mai scumpa. daca imi permiti comparatie, dacia arata ca una dintre masinile de hartie din spotul 407 si skoda este 407-le...cz?? mai avem de asteptat un pic.cerem prea mult de odata.
    0 0
  • priect
    EU CRED CA PT.O MASINA CUM ESTE DACIA,IN ROMANIA AR TREBUI GANDIT UN PROIECT CREDIBIL,SA PRINDA LA GUSTURI!
    NU-I NIMIC DE PIERDUT,FIECARE NE DORIM O MASINA BUNA...
    0 0
  • mmmmmm
    mie mi-ar placea sa produca un mini suv sau o masina sport sa aiba cam 120 CP.DAR sa nu mai aibe un design atat de patratos.sa fie un model placut peugeot are un design placut aproape toate modelele.farurile sunt cele mai grozave la peugeot
    0 0
  • diversitate
    in opinia mea dacia ar trebuie sa faca doua game de masini : una ieftina pentru cei din romania , si una mai extravaganta pentru export , de exemplu modelul expus la lansarea Logan in salonu de la paris unde pur si simplu nu am crezut ca o Dacie ar putea arata asa de bine ....probabil k celor de la Renault in parteneriatu cu Dacia , le e frica de posibila competitie p care dacia ar putea sa i-o produca spre deosebire de Volkswagen - Skoda chiar dak masinile is aproape identice fiind facute p aceeasi platforma tehnica.....totusi poarta sigla Skoda . Fara un pic de risc nu vom reusi nimic decat sa stam sub umbrela renault si sa producem niste masinii ieftine si foarte simple ca design in loc sa incercam sa depasim un anumit nivel la care toata lumea ne-a catalogat in lume .
    0 0
  • catalin
    dacia
    cred ca de succes ar fi un model de familie , ceva in stilul vechiului Scenic din generatia anterioara,care mai tarziu sa poata fi dotat si in maniera 4x4
    0 0
  • egalitate cu renault-ul
    Eu zic asa:intai sa bage si pe dacii motoarele noi care exista si pe renault-uri si apoi dotarile care le gasesti pe acestea din urma.Sa se implice mai mult renault in cazul dacia ceva de genul cum a facut vw in cazul skoda si seat.Si cred ca pt. drumurile noastre s-ar potrivi mai degraba un model cu tractiune integrala nepermanenta.
    0 0
  • Marius
    Dacia
    Dupa parerea mea cei de la Dacia ar trebui sa faca un 4x4 conform drumurilor noastre,si cum au mai spus si altii sa aiba un design mai placut nu asa patratos.
    0 0
  • razvan
    dacia
    Sunt de acord cu voi dar prefer 1000 sau 2000 de euro sa platesc in plus si sa primesc de bani astia un model logan mai finisat atat la caroserie cat si la interior, dar mai ales la siguranta pasagerilor asta e un lucru foarte important pentru o masine, pentru siguranta cred ca orcine ar plati mai mult cand e viata ta si a pasagerilor in joc.
    0 0
  • cosmin
    Dacia
    Daca vreti sa stiti parerea mea ar trebui sa le scoata la preturi mai mici ptr ca nu isi fac banii!Hai sa fim seriosi 10.000 euro un logan ????La banii astia cumparam masina domne nu cutie pe 4 roti concept "sa se vanda".Mai este mult timp pana va disparea spiritul asta de turma,cum apare ceva top toata lumea sa cumpare ca e ieftin dar nu se gandesc dupa garantie ce fac sau cat este de bun chiar si in garantie fiind,"luam ca este romaneasca domne' si e buna are vecinu si are 10.000 km cu ea si nu are nimic".Cam asa se vinde logan pana in momentul de fatza.iar referitor la modelul sport mhhhhh nu stiu ce sa zic de vandut se va vinde fara probleme (ce am scris mai sus)dar ca si pret si performanta vom vedea.ca si pana acum cred =masina comerciala tipic renault "sa se vanda" restu nu conteaza.Cu respect va salut!
    0 0
  • DORELL
    Fratilor trebuie sa recunosc ca am logan si probabil ca unii cred ca sunt prost ca am cumparat asa ceva.Cei care cred asa ceva sau uitat prea mult la reclama aia cu ..........( doreleeee....,reclama cu coniacul ),desi nu vreau sa le fac publicitate.SINCER SA FIU EU O CONSIDER BUNA PT ROMANIA DESI MA ASTEPTAM LA UN PRET MAI BUN SI DACA TOT VRETI SA MAI FABRICATI MASINI DIN CE IN CE MAI FRUMOASE,MAI PERFORMANTE,FACETI BINE SI SCOATETI PE PIATA MODELUL STEPPE CA SA MOARA FRAIERII DE CIUDA CAND MA VAD CU ASA CEVA ,ATUNCI VA ASIGUR CA VOR SPUNE: BAAAI DORELLLE...! SI DACA VRETI SA SE VINDA CA PITA CALDA NUMITI-O DOREL.
    CE PARERE AVETI?
    0 0
  • dacia logan break
    mi-am cumparat noua masina dacia break. Ce misto este, azi am luat-o!
    0 0
  • flamenguinho
    dacia logan sport
    ar fi fain sa scoata dacia un model logan sport cu un facelift, cu jante de 18 si suspensie de curse,interior cu volan, scaune si pedalier sport si cu un tuning de bun simt.la posibilitatile lor ar putea sa mai puna si un motor de 150 cp imprumutat de la clio 16v sau asa...ca motoarele de 1.4 sau 1.6 is prea mici sa miste o asa masina mare.
    0 0
  • logan
    si eu am avut logan si acum imi iau logan break ...de ce ? ptr ca nu am fost multumit,nu ?! ..bai , nu mai vorbiti doar de dragul de a o face...
    0 0
  • Hahaha
    ce tare!
    cred ca pot sa va desenez fata dupa comentariile de aici in special pe posesorii de logan! Apropos Loganul a trecut la clasa masini conform producatorului dar tot ca in RABE stati si conduceti si le manevrati :))))) Acuma a aparut si RABA BREAK :))) de tip furgoneta. Catre iubitorii de Logan MultiPartzInjection.
    0 0
  • ion dorin
    mcv
    imi pare rau de unii care nici acum nu recunosc ca dacia brek mcv are un desen frumos m-am uitat special la acest fel de modele si sincer nu vad nici o diferenta doar fiecare cu gustul lui numai un singur lucru recunosc putea pune la preturile astea macar ABS standard deci ptr. buzunarul nostru cam scumpa dar sper ca francezii isi vor da seama ai sa nu fim circotasi daca era facuta in alta tara va placea la toti
    0 0
  • bmw 330 xd
    despre logan
    Dorele bine ai spus ca loganu este bun doar pt romania. ca eu am fost si in germania si nu am vazut macar un logan pe strada. zac in reprezentante. Loganul pt mine nu este masina,la fel ca fiatul. Cele mai bune masini sunt masinile germane. Bmw meu l-am adus acum 2 luni pt mine nu ca sa il vand si are 120000km. si merge impecabil. daca un logan ajunge la km astia ii pica tabla dupa el. Are un vecin de al meu logan si are 5000km cu el si ia aparut rugina la atipa din spate, la usi. Scuze pt posesori de logan
    0 0
  • Mafiotu
    Bai.... ce va tot trebe :)))
    Loganul e masina facuta de romani,asa ca nu va asteptati sa fie nustiu ce,eu zic ca este si asta un pas...spre viitor,ii drept cam mic pasul dar bine ca e facut:))vom vedea ce va mai fii:))
    0 0
  • ion petrus
    masina dacia
    ce model va scoate
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru