CE nu vrea taxa auto in Romania!

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 25.10.2007
Comisia Europeana a avertizat Romania ca va fi sanctionata din cauza taxei de prima inmatriculare.

Problema dintre Comisia Europeana si statul roman in ceea ce priveste taxa auto este departe sa fie solutionata. Discutiile dintre cele doua parti sunt inca in toi. Vizavi de acest subiect Comisia Europeana vrea reducerea semnificativa, ba chiar lichidarea taxei de prima inmatriculare, din cauza caracterului ei care contravine normelor comunitare.

Pe de alta parte, pozitia Romaniei continua sa militeze pentru pastrarea unei astfel de taxe. Autoritatile romane sustin ca sunt pregatite sa modifice taxa, dar nu sa renunte la ea. „Nu este inchisa dicutia cu Comisia Europeana pe tema taxei auto. Noi suntem pregatiti sa facem modificari legislative cand vom conveni cu CE", a declarat Varujan Vosganian, informeaza Mediafax.

El a adaugat ca autoritatile europene nu pot trece la etapa a doua de infrigement in lipsa discutiilor cu oficialii romani. CE a anuntat ca va initia procedura legala impotriva Romaniei in cazul taxei pentru prima inmatriculare, considerand ca masura nu respecta normele europene, in pofida discutiilor intensive purtate cu autoritatile romane.

Comentarii (20)

  • florentin84
    sa faca CE ceva mai repede sa scoata taxa de prima inmatriculare, ca oricum se aduc multe masini in tara si se utilizeza cu procura :(((((((
    0 0
  • s-o tampit toata lumea
    Vox Populism Vox Dei. Cu CE nu se poarta negocieri pe aceasta tema, ideea asta se naste numai in neuronul bolnav al ministrului de finante; CE ofera 2 optiuni: 1. eliminati birul complet sau 2. puneti ce bir va taie pe voi capul pe ce vreti voi, pe teritoriul tarii voastre daca poporul va suporta, dar pentru toata lumea si toate bunurile din respectiva categorie. Orice altceva duce, ca si in cazul altor 3-4 tari cu idei protectioniste similare, la amenzi de sute de mii de EURO pe zi. Aceste amenzi le vom plati tot noi.
    0 0
  • ciprixxxx
    ...
    sa scoata taxa....."conducatorii" nostri nu stiu sa faca altceva decat sa ia bani de pe noi, nu au alta idee sa faca bani doar sa ne jegmaneasca si de ultimu leut. wsm
    0 0
  • Interesul tarii e mai prejos de interesul propriu
    Am mai vazut noi guvernanti sa faca magarii, dar asta e noua cred: Motocicleanu a pus si tine cu dintii de o taxa care ii protejeaza afacerile sale si ale acolitilor si interesatilor sai cu riscul iminent de amendare a Romaniei.Si in conditiile astea se bate cu pumnul in piept ca guvernul sau a facut multe pentru integrare!
    Ipocrita marioneta!Macar aduceti-va aminte la vot!
    0 0
  • Andy77
    Taxa
    Kap a descris foarte clar situatia... Amenda CE nu-l va interesa pe "domnul" priministru.
    0 0
  • AndreiRN
    Hoti in cap de stat
    Taxa aduce conducatorilor milioane si milioane de euro in buzunarele lor si a asociatilor lor.
    Sanctiunile vor fi platite din buzunarul statului si nicidecum al conducatorilor si astfel nu au motiv sa faca vreo schimbare.
    O hotie legalizata de conducatori alesi de majoritatea romanilor.
    0 0
  • granturismo
    taxa - o mare escrocherie
    dupa una si alta, chiar daca te risti sa aduci o masina second, te trezesti ca, conform normelor, platesti taxa de euro2 pentru o masina euro4.
    0 0
  • Florin
    dai cu amenda...si dao MARE...poate poate se trezeste cineva in tara asta de rahat...daca nu fiti pregatiti s-o platiti romanilor...o sa apara ceva impozit nou sau marit care trebuie sa acopere amenda respectiva.....doar n-or plati Tariceanu Imbarliceanu si Vosganian Minciunean..
    0 0
  • TAXA
    Mi se face sila sa mai aud despre subiectul asta. Nu se face nimic, doar suntem amagiti de azi pe maine. Suntem tinuti sub papuc de niste oameni care ar merita sa fie in fundul iadului. NU MAI CUMPARATI RENAULT SI CITROEN DE LA MAFIOTI!
    0 0
  • Nimic
    Atentie ! Se scrie "jecmaneasca" nu jeg - maneasca !!!!!!
    Oricum , taxa e o aberatie a unei minti bolnave............
    0 0
  • Realitatea este urmatoarea...
    Guvernul a pus o taxa protectionista pentru cei ce vand masini noi in Romania in urma lobby-ului facut de APIA si a deschiderii gasite la Tariceanu care e din aceasta industrie.

    Stiau ca e ilegal in UE, dar stiau ca pot castiga timp sa mai faca vanzari cei cu masinile noi pentru ca aderarea presupune un interval de timp si niste etape de armonizare legislativa.

    In toata ecuatia s-au folosit (pentru a avea macar presiuni interne maimici) de protejarea angajatilor de la producatorii interni si de ideea de protejare a mediului (dar nu s-au uitat nici o secunda ca poluarea industriala e de cateva ori mai semnificativa)

    Toate astea in contextul in care in perioada aceasta de negocieri se consuma anii in care vanzarile de masini noi au cea mai mare crestere.

    Dupa ce a trecut valul si toti care se puteau indatora pt masini noi au cumparat, pot sa scoata si restrictia (numai bine cica vor cadea la intelegere cu UE) SAU eventual sa extinda taxa si asupra masinilor second hand care provin tot din ROmania.

    Pe Tariceanu nu l-ar durea mana sa semneze asta pentru ca nu mai sta mult la putere si nu il intereseaza ce lasa in urma, doar poate ce e in avantajul lui. Adica masini second f scumpe ca sa se vanda mai departe masini noi.
    0 0
  • Taxa mamaligarilor
    Atata vreme cat prim-ministrul Tariceanu este in bussinesul cu masini si este sprijinit de Ion Tiriac care este cel mai mare dealer de masini noi din Romania, taxa va ramane pentru mamaligarii de rand!Mai bine ramanea Tiriac in Germania sa-si faca afacerile acolo!
    0 0
  • Romanica, vai mama ei....
    Fraieri sunt romanii...ca inghit toate mizeriile! In alte tari cu apa calda ies oamenii in strada si protesteaza pentru motive muuult mai simple decat astea. ROmanii sunt vai steaua lor, un popor mic, fara personalitate, de smecherasi (gainari), fara mandrie, pe care ii manipuleaza cine vrea, cum vrea!!!
    0 0
  • Gabi V.
    Si daca masina e noua eu de ce platesc?
    Bine, bine, am inteles ca mai trebuie o taxa, dar de ce jegosii astia care ne conduc, dupa ce ca sunt platiti gras tot de noi mai au si nesimtirea sa ia taxa si pentru masinile noi?
    Cumpar acum o masina noua, o iau diesel ca sa ma coste mai putin carburantul, si ce castig din diferenta de pret in primul an imi iau scarbele astea cu taxa lor imputita!
    Si nici macar nu stiu pentru ce dau acesti 508 euro! Sa vad si eu o sosea gata la timp ca de-aia platim taxe! Oare retardatii astia stiu ca ne-au adus in situatia de a avea cele mai multe taxe din UE? Asta inseamna ca sunt meseriasi prosti, politicienii nostri! Nu asa se conduce!
    0 0
  • bogdan
    taxa
    asta e baieti votatil pe basescu ca are el grija de binele poporului :))
    0 0
  • Unitate
    Bai fratilor, sunt de acor cu voi toti, fiecare va descarcati pe pagina asta dar hai sa ne unim fortele si sa anulam taxa asta. Pe un alt site fostul ministru al finantelor spunea ca fiind o taxa de mediu prin vointa populara se poate abroga si asta permite si Constitutia. Insa pentru asta trebuie adunate o gramada de semnaturi care cred nu ar fi o mare problema.
    Daca tot a ajuns net-ul un mijloc bun de comunicare de ce sa nu ne poata si uni.
    Cat ar putea dura campania asta? Nu cred mai mult decat perioada in care taxa va mai fi valabila.
    Ganditi-va si pronuntati-va. Cred acum este momentul de a le arata ca nu traiesc doar ei in tara asta!!!!!!!!!Iata si citatul din articolul respectiv: "Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, la sfirsitul saptaminii,(este vorba despre luna martie a.c.) ca taxa auto este o taxa de mediu si, prin urmare, ea poate face obiectul unei initiative legislative cetatenesti pentru a fi eliminata, in contradictie cu ministrul mediului, Sulfina Barbu, care sustine ca este o taxa fiscala. Conform Constitutiei, cetatenii care isi manifesta dreptul la initiativa legislativa trebuie sa provina din cel putin un sfert din judettele tarii, iar in fiecare din aceste judete, respectiv in municipiul Bucuresti, trebuie sa fie inregistrate cel putin 5.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative. Tot in Constitutie se precizeaza ca nu pot face obiectul initiativei legislative a cetatenilor problemele fiscale, cele cu caracter international, amnistia si gratierea. „Taxa de prima inmatriculare auto este o taxa mediu si ea poate face obiectul unei initiative legislative din partea cetatenilor pentru a fi anulata", a declarat, ministrul finantelor. "

    Asa ca ....putem face ceva!!!!!!!
    0 0
  • psycho
    putem face...dar ai timp tu ?
    Ai tu timp sa strangi semnaturi? Eu nu s e acord cu taxa asta stupida...chiar am o alfa romeo euro 2 si e pusa de decor in Bucuresti k nu am chef sa platesc 2500 euro statului pt ce? polueaza mai mult decat o dacie 1300...1400???? Dak e taxa de mediu cum se spune sa plateasca toti...si aia cu dacii care te ineaca in momentul cand trec pe langa tine pe strada. Nesimtitul ala de Tariceanu nu se gandeste...nu l intereseaza nimic din ce ne preocupa pe noi...interesul lui e sa faca firma lui bani...k btw singura firma importatoare de Citroen in Ro e a lui...asa k nu mai zic nmk.
    In legatura cu semnaturile eu nu pot sa ma las de serviciu ca sa strang semnaturi...dak poate altcineva eu ii aduc cel putin cateva zeci de semnaturi.
    0 0
  • adrian
    taxa
    nu poate romanu sa isi ia o masina mai saraca k are el citroien!
    0 0
  • costica
    este o escrocerie
    nu este bine ce fac autoritatile cu noi dar hai sa facem o revolutie
    0 0
  • costica
    este o escrocerie
    nu este bine ce fac autoritatile cu noi dar hai sa facem o revolutie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru