Cei mai buni manageri auto

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 19.07.2006
Sergio Marchionne (Fiat) si Katsuaki Wanatabe (Toyota) sunt cei mai buni manageri din lumea auto in 2006, conform topului anual intocmit de Automotive News.

Publicatia britanica Automotive News a desemnat castigatorii topului anual care desemneaza cei mai bun presedinti de companie din industria auto. Cei care au primit ravnitul titlu in acest an sunt Sergio Marchionne, numarul unu de la Fiat, si Katsuaki Wanatabe, cel care detine fraiele japonezilor de la Toyota.

Juriul concursului denumit “All-Star Team”, format din 20 de experti in domeniul auto, l-au ales pe Sergio Marchionne datorita rivirimentului Fiat in ultimul an, dupa ani intregi in care marca italiana a suferit pierderi datorate mai ales divortului de General Motors. Sefului italian i-au fost recunoscute meritele in privinta noului model de afacere care l-a ajutat sa recastige procente importante in vanzari si sa restructureze consistent modul de munca.

Lui Wanatabe i-a fost atribuit premiul pentru modul in care a manageriat Toyota, constructor aflat la un pas de a prelua locul intai in ierarhia mondiala si care a inregistrat cele mai mari cifre de profit in anul scurs de la ultima decernare a premiilor Automotive News.

Succesul japonezului s-a bazat si pe investitiile puternice in cercetarea tehnologica.

Anul trecut, marele premiu i-a fost acordat lui Dieter Zetsche, care la acea ora era seful Chrysler Group si care in ianuarie a fost desemnat sa conduca compania mare, DaimlerChrysler AG.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru