Cel mai bun an din istoria grupului VW

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 26.10.2007
Grupul german a inregistrat cele mai bune vanzari respectiv profituri din istoria sa.

Adolf Hitler spunea acum mai bine de jumatate de secol ca "intr-o zi, fiecare persoana din lume va conduce un Volkswagen". Din fericire, acest lucru nu s-a intamplat, dar anul acesta este cel mai bun din istoria grupului VW.

Volkswagen a obtinut in primele noua luni ale anului un profit brut de 12,2 miliarde euro, in crestere cu 19,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Grupul VW a inregistrat vanzari record de 4,6 milioane de vehicule la nivel mondial.

Volkswagen s-a situat in primele noua luni, pe primul loc, la nivel european, in functie de numarul de vehicule noi inregistrate, cu 2,39 milioane de unitati. "Toate brandurile au contribuit la aceste performante", a declarat directorul financiar al grupului, Hans Dieter Potsch.

Grupul VW din care fac parte brandurile VW, Audi, Skoda, Seat Lamborghini si Bentley, estimeaza ca va inregistra in acest an vanzari record de peste sase milioane de vehicule.

Comentarii (7)

  • AndreiRN
    Subtil
    Asteptandu-se sa cada Legea VW firma a vandut la preturi mai mici si volum mai mare si a investi mai putin in infrastructura pt a arata un profit atractiv pt un potential cumparator sau proiecteze o imagine profitabila pt a avea un pret de vanzare ridicat.
    Realitatea va fi dificila pt cei de la VW deoarece toata viata lor au primit pomana de la guvernul local pt a fi competitivi si acuma nu stiu cate banci vor accepta sa-i suporte cu astfel de pierderi.
    0 0
  • VW
    ANDREI,DU-TE SI-TI IA RENAULT.SAU LOGAN,SA FI PATRIOT.
    0 0
  • @ LUCCI
    evident, nu ai nimic coerent de spus... toti trogloditii au golf second hand si sint foarte mindri de cazanul lor. si nu au altceva mai bun de spus decit sa se ia de logan.
    intr-o discutie cu argumente, tu raspunzi cu injuraturi...
    0 0
  • Paul B.
    VW Grup
    din grupul VW mai fac parte VW Autovehicule Comerciale si Bugatti
    0 0
  • AndreiRN
    Lucico
    Adevarul te ajuta sa alegi calea cea mai buna dar daca stai beat de idealism ajungi sa nu-ti dai seama de ce se intampla in jurul tau.
    Renault este o firma falimentara si Logan e departe de mine dar la costul lor am luat 2 MBZ, un Iveco si 2 Dodge.
    Bugatti saraceste visteria VW cu 4 milioane bucata si chiar daca fac masini bune productivitatea este a unei firme guvernamentale si aici trebuie ei sa se concentreze.
    0 0
  • alex_nego07
    ba cele mai faine is de teren
    da in primu rand vw touareg nu are isxtorie ka land rover;) shi land rover nu is asa scumpe ka vw touareg ;)
    0 0
  • durden
    @emil
    pe cuvantul tau?adica mai bine dau 7000 pe un logan nou decat 4000 pe un golf 4 la mana a 2a din germania nu?problema e ca loganu de la 150 mii km in sus e de cacao pe cand un golf pe care il cumperi cu 100 mii km la bord te duce fara probleme in 400 mii.si de cand cu logan si sandero nu mai sunt nici piesele asa ieftine la dacie...

    asa ca astept din partea ta niste argumente super coerente prin care sa-mi demonstrezi ca ai dreptate.respect!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru