Cel mai economic model din lume

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 07.06.2007
Numele lui este Smart Fortwo cdi, iar consumul mediu este de 3,3 litri la 100 km.

Smart a lansat versiunea cdi a modelului Fortwo. Consumul mediu este de 3,3 litri la 100 km. Cu un consum de 3,3 litri la o 100 km si o emisie de 88 grame de CO2 pe un km, Smart Fortwo cdi devine cel mai economic model la nivel mondial.

Nivelul foarte inalt de economie pe care il are aceasta versiune Smart Fortwo duce la o autonomie de circa 1000 km. Inginerii companiei au imbunatit vechea generatie a motorului cdi si au ridicat puterea si cuplul maxim cu aproximativ 10 procente, in timp ce consumul a fost redus cu 13 procente.

Motorul in 3 cilindri este dotat cu cel mai mic sistem de injectie directa existent la ora aceasta la nivel mondial. Toata activitatea motorului este controlata de un microcomputer.

Comentarii (3)

  • prudentul
    cum?
    Ce? Marca asta exista inca? Vai noua! Europenii sunt capabili de a face super-masini(nu ma refer aici la super-car-uri) cat si chifle oribile. Mercedes, cum ai putut sa-ti asociezi numele si reputatia cu Lastunul asta nenorocit?
    0 0
  • me me me
    mah prudentule...
    mah zimi o masina care sa consume mai putin...
    si masina asta ii numa bunqa pt aglomeratiile din orase...si nu arata chiar asha de rau...sigur tu visezi numa mercedes si bmw...
    0 0
  • smart
    smartul are motorasul ala de 0.7 turbodiesel care s-a dovedit extraordinar de eficient.
    o masina cu un consum mai mic? Toyota Yaris (2.7 l afara)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru