Cel mai vechi Ford, de vanzare

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 12.01.2007
Cel mai vechi model Ford existent astazi, un Model A din 1903, va fi scos la vanzare in Arizona pentru 400.000 de dolari.

Al treilea exemplar Ford Model A vandut de Henry Ford in 1903 a fost din nou scos la vanzare. Pe data de 19 ianuarie RM Auctions’ “Vintage Motor Cars" din Arizona va scoate la licitatie cel mai vechi exemplar al modelului Ford A existent in zilele noastre.

Modelul este cunoscut in industrie sub numele de Fordmobil si este primul produs de Ford Motor Company. A fost produs in 1750 de exemplare intre 1903 si 1904. Motorul cu doi cilindri al modelului dezvolta 8 cai putere si ducea masina de 562 de kilograme la o viteza maxima de 72 de kilometri pe ora. Pretul original al modelului a fost de 750 de dolari, alte optiuni incluzand o bancheta spate suplimentara celor doua locuri standard (100 $) si un plafon din cauciuc (30 $) sau piele (50 $).

In momentul in care compania Ford a vandut primul exemplar Model A, aceasta cheltuise aproape toti banii invetiti initiali in proiect (28.000 de dolari). Si totusi, vanzarile foarte bune ale primei masini Ford au generat profit in chiar primul an de functionare a constructorului american.

A fost prima afacere de succes a lui Henry Ford. Astazi, exemplarul scos la licitatie de casa din Arizona este evaluat la circa 400.000 de dolari.

Comentarii (4)

  • Christian
    Totushi
    Ma surprinde pretzul!! Cam putzin pt. o asha valoare!!! dar avind in vedere ca acesta este pretzul de pornire ... sunt curios cu cat se va vinde...
    0 0
  • !?!
    Adevarul este ca cel ce va cistiga licitatia nu va cumpara o masina de scos noaptea in Bucuresti pentru curse. Da doua ture de gradina cu ea si o baga inapoi in garaj. Altfel o sa spuna lumea ca nu a avut bani de una noua. :)
    0 0
  • mafiozzo
    ciudat:D
    la asa o vechime... pretzul e cam mic.. :) da parca e o caruta unde i motoru ? mai lipseste 2 cai in fatza in loc de cilindri :))
    0 0
  • florin_cars
    temelia constructiilor auto moderne
    motorul e sub bancheta fata din cate-mi aduc aminte, pretul mic....e comparabil cu ceea ce a incercat Henry Ford ...sa produca masini cat mai low cost..pt toate persoanele, intr-adevar..semnifica ceva pt istoria auto, mai ales pt firma FORD, dar fata de alte bijuterii ce se vand cu milioane de $$, aceasta nu e o masina de curse...nu e o masina cu un design sleek, Futurist pt vremea ei..deci nu are niste atuuri care sa-i ridice pretul asa de mult.
    Happy Bidding.. :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru