Cele mai vandute masini in SUA!

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.02.2007
Revista Forbes a intocmit un top al celor mai vandute masini din SUA, in anul care tocmai s-a incheiat.

SUA este de departe cea mai mare piata auto din lume, ceea ce inseamna ca toti producatorii viseaza sa obtina aici un procent cat mai mare al vanzarilor. De la Mazda la Maserati, de la BMW la Bugatti, piata americana este prioritara pentru fiecare constructor auto.

Forbes a intocmit un top al primilor 10 brand-uri auto din SUA in 2006. Criteriul de clasificare a fost numarul de exemplare vandut de fiecare producator auto in anul 2006. Surprinzator in fruntea topului regasim doua modele pick-up de mari dimensiuni desi popularitatea acestor modele a scazut foarte mult in ultimii ani datorita pretului in continua crestere al benzinei. O surpriza o constituie si clasarea a cinci masini japoneze in acest top, ceea ce confirma interesul tot mai crescut al americanilor pentru automobilele asiatice.

Automarket va prezinta in continuare topul celor mai vandute masini din SUA:

1. Ford F-Series, 796,039

2. Chevrolet Silverado, 636,069

3. Toyota Camry, 448,445

4. Dodge Ram, 364,177

5.

Honda Accord, 354,441

6. Honda Civic, 316,638

7. Chevrolet Impala, 289,868

8. Toyota Corolla, 272,327

9. Nissan Altima, 232,457

10. Chevrolet Cobalt, 211,449

Comentarii (5)

  • Mr. Honda
    S I Z E matters :)
    Whoa, ce de "tancuri" in topul asta... Nu credeam ca Ford F sa fie pe locul 1, e un monstru de pick-up cu un monstru de motor, la fel si Silverado. Parca e alta planeta acolo. Americanii or fi auzit de Logan 1.4? :))))
    0 0
  • aha
    f series se afla anual pe locul 1 in sua de ani si ani de zile, de aici ne putem da seama cati tarani traiesc in amerika!!!
    0 0
  • size don t matter
    honda?
    honda nu este prezenta pe piata din USA.accura da.
    0 0
  • Catalin
    pt size don't matter
    nu te hazardezi cumva cu aceasta declaratie?
    0 0
  • AndreiRN
    Realitate
    Pt. clau - Miroase a invidie oraseanul de ceara.
    F150 este cel mai popular vehicol si nu este asa de mare si il poti lua si cu motor V6 dar atunci cand poti cumpara 50 de litri de benzina cu salariul pe o ora consumul nu are asa mare importanta.
    Ce nu este specificat este faptul ca acela masini "japoneze" sunt de fapt facute in USA.
    Un motor mic este fortat zilnic si uzura este mai mare pe cand un motor mare si folosit bine ajunge chiar si la un milion de km. Asa imi explic eu ca in europa nu prea se gasesc masini vechi dar in state circulatia este plina de masinile anilor 60 - 70.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru