Centura cu patru puncte

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 04.09.2006
Ford a dezvoltat si testat un nou sistem de centuri de siguranta, asemanator celui prezent pe masinile de raliu. Rezultatele testelor sunt excelente.

Ford continua sa isi lege descoperirile in materie de siguranta de centuri. Constructorul nord american a dezvoltat un tip de centura de siguranta cu prindere in patru puncte si inchidere centrala care seamana foarte bine cu tipul de centura utilizat in Campionatul Mondial de Raliuri.

Din afirmatiile oficialilor Ford, noul sistem de prindere a fost testat pe cateva mii de utilizatori, rezultatele fiind catalogate ca “foarte pozitive”. Concluzia finala este ca noile centuri sunt mult mai confortabile si mult mai usor de utilizat.

Singura problema in dezvoltarea noului sistem de prindere este reprezentat de solutiile tehnice care trebuie aduse la standarde de maxime de siguranta. Mai mult, noua geometrie a centurilor este interzisa pe piata americana, cartierul general al celor de la Ford. Ramane de vazut daca Ford va pune piciorul in prag pentru a cere schimbarea acestor reguli.

Comentarii (1)

  • test
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru