China - lider auto in 10 ani

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 05.03.2007
China isi va dubla exporturile de automobile in 2007, iar in cel mult zece ani va deveni principalul exportator auto din lume.

Exporturile de automobile produse in China s-ar putea dubla in acest an, iar statul asiatic va deveni, in urmatorii opt-zece ani, principalul exportator de autoturisme mici si medii.

Exporturile de automobile realizate de China au depasit nivelul importurilor pentru prima data in 2005, iar numarul de unitati comercializate in strainatate s-a dublat in 2006 la 300.000. Producatorii chinezi, precum Chery Automobile si Geely Automobile, urmaresc extinderea pe pietele americane si europene, dar legislatia din domeniul muncii s-ar putea dovedi un obstacol pentru achizitia unor firme occidentale.

Multi producatori chinezi detin lichiditati importante si doresc sa depaseasca succesul grupurilor auto japoneze si sud-coreene, prin realizarea de tranzactii in strainatate, informeaza Mediafax.

In 2005, Nanjing Automobile Group a preluat controlul asupra MG Rover si a anuntat ca va deschide prima uzina auto chineza din SUA, iar alte grupuri chineze sunt considerate posibili ofertanti pentru divizia Chrysler de la DaimerChrysler.

Toate calculele analistilor arata ca vanzarile de automobile din China vor avansa cu cel putin 30-40% in acest an.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru