China – nr.2 in lume

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 12.01.2007
China a devenit cea de-a doua piata la nivel mondial, depasind Japonia. Pe primul loc se afla SUA, dar specialistii sustin ca pana in 2015 China va prelua si aceasta pozitie.
Senzatie pe piata auto mondiala. Piata auto cu cea mai mare rata de crestere, China, a trecut pe locul doi la nivel global, dupa Statele Unite ale Americii.

Datorita vanzarilor interne, China a inregistrat o crestere de 37%, ceea ce a dus la depasirea Japoniei in ceea ce priveste dimensiunea pietei auto. Cresterea vanzarilor a fost determinata de introducerea mai multor modele noi si de cresterea nivelului de trai a clasei mijlocii in China, lucru care a dus la cumpararea mai multor masini.

Chiar si gigantii americani GM si Ford si-au imbunatit vanzarile datorita pietei chineze, dar acest lucru se dovedeste a fi o sabie cu doua taisuri, deoarece China a inceput sa exporte masiv, iar prima lor prioritate ca piata de desfacere este SUA.

Chinezii au prezentat cateva concepte in aceste zile la Detroit, iar producatorii lor au declarat ca vor sa construiasca modele pe care sa le exporte pe piata americana. In 2006, numarul total de vehicule vandute in China a fost de 7,2 milioane, iar analistii estimeaza ca pana in 2015 China va depasi si SUA.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru