Chinezii cumpara masini de lux

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 23.04.2007
Piata masinilor de lux din China a inregistrat o crestere imensa in ultima perioada.

Chinezii foarte bogati se orienteaza catre cele mai scumpe automobile din lume, ca mijloc de evidentiere a statulului social, informeaza Mediafax.

"Asteptarea unui automobil unic, proiectat special pentru el, este bucuria clientului chinez", a spus Ian Robertson, presedintele Rolls-Royce, cu ocazia salonului auto de la Shanghai. China reprezinta, in opinia presedintelui Rolls-Royce, piata cu cel mai ridicat potential de dezvoltare la nivel mondial. Numai anul trecut, vanzarile Rolls-Royce in China au crescut cu 60%. Producatorul de automobile de lux va adauga doua unitati noi retelei actuale de dealeri din China in anul urmator, astfel ca aceasta va ajunge la sapte centre de vanzari, a doua ca marime dupa Statele Unite. Recent, Rolls-Royce a vandut unui client chinez un automobil in valoare de 2,3 milioane de dolari.

Numarul miliardarilor in dolari din China s-a dublat in 2006, la 15 persoane, potrivit unui sondaj realizat de Rupert Hoogewerf, autorul topului Forbes privind cei mai bogati oameni din China.

De asemenea, in China traiesc mai multe sute de mii de milionari, care atrag constructorii auto internationali de automobile de lux.

Un alt exemplu este Jaguar, care a vandut 1.012 masini in China anul trecut, numar in crestere cu 58% fata de anul 2005.

Chinezii cumpara circa 15.000 de masini de lux lunar, iar aceasta rata creste, pe masura ce se lanseaza modele noi si pe piata intra companii noi.

In primul trimestru al acestui an, economia chineza a crescut cu peste 11% si cel mai important indicator bursier a castigat 130 de procente anul trecut, cea mai semnificativa performanta la nivel mondial.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru