Chinezii vor produce masini in Bulgaria

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.12.2008
Chinezii de la Great Wall Motors au anuntat ca isi fac uzina in Bulgaria. Productia va incepe in 2009!

Producatorul chinez de automobile Great Wall Motors a anuntat ca a semnat un parteneriat de tip joint venture cu o companie bulgara, in urma caruia producatorii chinezi vor fabrica masini in Bulgaria. Conform Reuters, partenerul de investie al Great Wall Motors este compania bulgara Litex, cu sediul in orasul Lovech, la doar 170 km de Sofia.

Proiectul a fost anuntat dupa o intalnire dintre doi directori de la Great Wall Motors si prim-minstrul bulgar, Sergey Stanishev. Oficialii guvernului bulgar au declarat ca Great Wall Motors va investi aproximativ 80 milioane de euro pentru a construi noua fabrica de automobile in Bulgaria. Aceasta va crea aproximativ 1.500 locuri noi de munca si va incepe productia pana la sfarsitul anului 2009, ceea ce inseamna ca ridicarea uzinei va dura mai putin de un an!

Great Wall Motors este considerat a fi cel mai mare producator Chinez de SUV-uri. In ultima vreme, diverse companii chineze au patentat produse care seamana izbitor cu modele europene. Minicar-ul Great Wall Motors, GWPeri (foto) a fost interzis in Uniunea Europeana in urma unui proces care a stabilit ca modelul seamana prea mult cu Fiat Panda.

Via | Carscoop

 

Comentarii (1)

  • sailor66
    gwm
    daca pe noi nu ne-a dus capul!!!i-am dat uzina de la craiova lui ford care acum este pe chituci in loc sa vindem unor partenri traditionali! sa vedeti voi ce dezvoltare va avea gwm in urmatorii 10 ani....o sa ia fata coreenilor si chiar a unor europeni!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru