Cititorul de indicatoare

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 14.07.2006
Mercedes si Honda pregatesc un sistem care va face cu siguranta ravagii: cu ajutorul unei camere video on-board, masina va “citi” indicatoarele si va actiona in consecinta.

V-ati facut vreodata griji ca nu observati (sau nu vreti sa observati) indicatoarele de limitare a vitezei? Evident, da, mai ales in conditiile in care camerele de supraveghere ale Politiei incep sa devina un fel de tovaras de drum. Ei, bine, pregatiti-va sa faceti cunostinta cu ultimele inventii in materie. Acestea vin de la germani si japonezi.

Concret, Honda si Mercedes vor fi primii constructori auto care vor utiliza camere digitale on-board prin care masina va “citi” limitatoarele de viteza si va il informa pe cel de la volan printr-un display aflat pe plansa de bord si printr-un indicator sonor.

Nu au fost comunicate date exacte referitoare la viitoarea tehnologie, insa ambii constructori testeaza in aceasta perioada noile sisteme.

Comentarii (1)

  • CHIRIAC PETRICA
    oferta
    la multi ani .caut sa comercializez insemne cu indicarea limitei de viteza ce trebuie inscriptionata pe autovehicul loraly2005@yahoo.com multumesc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru