Colaborare BMW-DaimlerChrysler

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.03.2007
Cei doi constructori dezvolta in prezent un sistem de propulsie hibrid cu transmisie spate.

BMW si Daymler Chrysler dezvolta in prezent un nou sistem de propulsie hibrid cu tractiune spate, ambii constructori intentionand sa-si echipeze modelele cu acest sistem in urmatorii trei ani. Construirea acestuia a fost principalul motiv de semnare a parteneriatului BMW si DCX in 2005, parteneriat care le-a oferit posibilitatea celor doi constructori sa reduca timpul si costul dezvoltarii.

Mercedes a oferit deja o avanpremiera a acestui sistem prin prezentarea in 2005 la Salonul Auto de la Frankfurt a conceptelor Direct si Bluetec bazate pe varianta sedan a modelului S-Klasse. Fiecare brand va folosi sistemul impreuna cu componente individuale si este foarte probabil ca vehiculele astfel echipate sa se situeze in segmente diferite.

Dezvoltarea noului pachet se desfasoara in Germania si in Statele Unite prin Hybrid Development Center, un joint-venture intre GM, DaimlerChrysler si BMW.

Comentarii (6)

  • FARA EMBLEMA MERCEDES IN STIRILE CU BMW
    NU ARE CE CAUTA EMBLEMA DE LA MERTZ IN DREPTUL UNUI PARAGRAF CU BMW........ BMW-UL ESTE CEA MAI TARE MASINA ASA CA OCUPANTIIIIII LOCULUI 2 SAU3 NU AU CE CAUTA IN DISCUTIA DE MAI SUS. REDACTIA VA ROG SA NU MAI TRECETI NUMELE ALTEI FIRME IN ACELASI PARAGRAF CU BMW.
    0 1
  • no comment
    to jonny: pacat ca BMW are si fani "d'astia"...
    0 0
  • ...
    esxista cea mai tare masina?!

    ontopic: toti au inceput sa-si uneasca fortele. si mercedes si bmw fac masini foarte bune deci aceasta colaborare nu poate sa duca decat la ceva bun
    0 0
  • pentru jonny
    esti un adevarat cunoscator! cred ca nici nu ai permis sau daca ai nu il folosesti
    0 0
  • AndreiRN
    Hybrid
    BMW este o masina buna pe un timp scurt deoarece are o uzura rusinoasa la motor. Dar se gasesc destui pustani sa le ia la mana doua ca sa fie si ei BARBATI.
    Oricum firmele europene au mult de muncit ca sa ajunga la technologia avansata de la Toyota. Au promis ca pana in 2008 toate modelele din US vor avea optiunea Hybrid si Pirus, Camry, Lexus si Highlander care deja o au se vand cu lista de asteptare deja. Ca maine o sa auzim de TIR-uri Hybrid cu toate rotile motoare si un consum de autoturism.
    1 0
  • ursus2
    Masini electrice/hibride
    GM a fabricat masina EV1(complet electrica) din `97 pana in `00 si apoi "le-a facut felul".Au ajuns cutii de bere!S-au aliat cu europenii ca sa inchida gura gigantilor petrolului?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru