Copii in masina? Fumatul interzis!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 07.01.2007
Cateva state americane au adoptat o lege care interzice soferilor sa fumeze in masina in prezenta copiilor.

In unele state din SUA, soferii vor trebui in scurt timp sa aleaga intre a fuma in masina sau a-si duce copiii la gradinita sau la scoala.

Legea a fost deja adoptata in Texas, Arkansas si Louisiana si reprezinta o interdictie adresata soferilor, care de acum nu isi pot aprinde tigara la volan daca in acel moment transporta copii pe bancheta din spate. Mai mult, autoritatile din California pluseaza, propunand o lege care daca va fi adoptata va interzice fumatul atat in masini in perzenta copiilor cat si pe plaje si in parcuri.

Initiativa vine din partea lui Bob Mathis, un democrat din Arkansas, care spune ca “adultii nu au nici un drept sa isi expuna copiii fumatului pasiv. A-i face pe cei mici sa respire fum de tigara reprezinta un abuz asupra lor”. Proiectul de lege este in discutie si in alte sapte state din SUA.

Amenda pentru soferii care sunt prinsi fumand la volan in timp ce transporta copii variaza intre 25 de dolari in Arkansas si 100 de dolari in California.

Comentarii (4)

  • DamnDrunk
    Korect!
    Corect:P
    0 0
  • Parerea, mea...hac!
    Astia se plictisesc...
    ..si in netarmurita lor prostie, s-au gandit ca e bine sa dea o lege pentru o treaba de bun-simt. Sau e o noua confirmare ca in tara tuturor posibilitatilor bunul-simt e pe cale de disparitie?
    0 0
  • Cristi Alex
    Fumatul in prezenta copiilor
    Este bestiala masura!!!!!!!!!!
    Inca o data americanii ne demonstreaza ca nu sunt interesati numai de petrol.
    0 0
  • Fumul ucigas pasiv
    Sunt fumator dar daca am o persoana in masina mea care nu fumeaza mai intai o intreb daca o deranjeaza. In cazul copiilor cine sa iti raspunda. Chiar este o chestie de bun simt.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru