Coreenii, intre ei

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 11.04.2006
Kia si Hyundai vor colabora pentru asamblarea unui model pe aceeasi platforma. Hyundai Elantra si Kia Cerato isi asteapta cu interes urmasii!

Va amintiti conceptul C’eed, prezentat de cei de la Kia la Geneva? Ei bine, C'eed va fi punctul de reper pentru construirea a doua modele noi, unul al celor de la Kia (denumit ED) si unul al fratilor de la Hyundai (FD). Da, nu ati mai auzit de aceste denumiri, iar motivul este reprezentat de faptul ca acestea sunt numele de cod sub care sunt cunoscute viitoarele modele in cercurile interne ale celor doi constructori.

Modelele coreene vor imparti aceeasi platforma de productie dar vor fi promovate separat si vor fi destinate, spun constructorii, unor parti diferite ale publicului. Se pare ca Hyundai FD va fi reprezenta urmasul modelului Elantra si va dispune de doua propulsoare, unul pe benzina (de 1.4 litri) si unul diesel (de doi litri). Diferenta majora dintre cele doua modele este faptul ca Hyundai FD a fost creat de o echipa europeana la uzina proprie de la Russelsheim (Germania), in timp ce Kia ED a fost gandit de designerii coreeni si redesenat pentru piata de pe Batranul Continent.

Modelul Kia va fi si el urmasul unui actual reprezentant al gamei. Este vorba de Cerato.

Cele doua modele vor fi disponibile, se pare, in 2007. Alte versiuni, de la un coupe-cabrio la MPV-uri compacte sau chiar SUV-uri, vor urma mai tarziu.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru