Coupe cu patru usi de la Volkswagen?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.05.2007
Mercedes CLS, Porsche Panamera si Audi A7 sunt cele mai cunoscute coupe-uri cu patru usi din industrie. Intra si VW in joc?

Febra "coupe cu patru usi", care a fost deschisa de Mercedes prin CLS, de Maserati prin Quattroporte si urmeaza sa fie confirmata de Porsche Panamera si de Audi A7, capata accente din ce in ce mai interesante.

Astfel, ultimii intrati pe fir in acest trend sunt germanii de la Volkswagen, care se pare ca isi doresc un astfel de model in gama. Avantajele celor de la Volkswagen sunt insa mari si vin din faptul ca Grupul VW include marci care deja au pornit pe filiera "coupe cu patru usi". Astfel, constructorul din Wolfsburg nu va fi nevoit sa isi construiasca o platforma noua pentru dezvoltarea modelului cunoscut deocamdata sub numele de cod CC si I/O 511, urmand sa o utilizeze pe cea pe care Audi o dezvolta pentru A7.

Pe de alta parte, ar fi un nou pas spre premium pe care Volkswagen il face dupa proiectul Phaeton, considerat un esec. Ramane de vazut care este pozitie germanilor si, in cazul in care va iesi pe piata, care va fi pretul eventualului model VW.

Comentarii (4)

  • Adrian
    Greseala
    Dragi domni redactori, va informez ca Maserati Quattroporte nu este nici pe departe un coupe cu 4 usi. Singurul model demn de aceasta titulatura este in continuare Mercedes-Benz CLS, care a fost conceput pentru respectiva denumire.
    0 0
  • Gica Z
    Subscriu mesajului de mai sus
    Greaseala mare, domnule redactor! Inadmisibil!
    0 0
  • Mircea
    Unii da, unii ba
    Parerile sunt impartite. Unii ar baga mana-n foc ca nu Mercedes a deschis drumul pe coupe cu patru usi. Maserati nu si-au marketat produsul astfel, insa este un coupe cu patru usi fara doar si poate. E adevarat,vorbimd e un segment premium. Si este adevarat ca linia sa este mai putin plonjata decat cea a modelului denumit de Maserati chiar "Coupe". Insa pana si numele sau, "Quattroporte" - "patru usi" ne conduce la categoria coupe cu patru usi. Oricum ar fi, va repet, parerile sunt impartite si nimeni nu pretinde ca are dreptate.
    0 0
  • prudentul
    parerea mea
    Fara a pretinde ca am dreptate, cred ca o masina se poate numi coupe in functie de capota plonjanta din spate. E adevarat ca dintotdeauna coupe-urile au avut 2 usi, atat din ratiuni constructive cat si ca pozitionare de marketing (tenta sport, nu sedan/familiala destinata a transporta comod 4-5 persoane). Asadar, nu cred ca ar trebui sa fim prea categorici la afirmatia "coupe - musai numa' 2 usi". Am condus odata un Opel Kadett break (de prin 1982) si n-avea decat 2 usi. Asta nu-l "facea" coupe, dupa cum nici VW-ul de mai sus nu devine "mai break" daca are 4 usi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru