Crestere de 430% pentru Honda

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 16.08.2007
Primele sapte luni ale anului in Romania au consemnat o crestere enorma a vanzarilor.

In primele sapte luni ale anului in curs cea mai spectaculoasa crestere pe piata auto a inregistrat-o Honda Trading, cu o crestere de 430%.

"Prin intrarea directa a Honda Trading pe piata romaneasca s-a dorit fluidizarea importului si distributiei de automobile marca Honda, si sa raspundem mai bine cererii de pe piata romaneasca", a declarat pentru ZF, Florin Tudor, country operation manager in cadrul Honda Trading Romania.

Honda a vandut in Romania in perioada analizata 927 de unitati, de patru ori mai mult decat in 2006 cand vanduse doar 215 modele. „In 2008 estimam vanzari de 3.000 de unitati atat datorita cresterii pietei, cat si cererii tot mai ridicate pentru modelele japoneze, dar aceasta ar reprezenta o apreciere de numai 50% in comparatie cu nivelul de anul acesta", a mai spus Florin Tudor.

Comentarii (6)

  • Wow
    Iti dai seama ce au zis astia de la Honda din Japonia. Am dat lovitura in Romania - 430%. Cate modele am vandut? Si raspunsul vine cu o juma de gura: 927. Poate 9270 sau nu inteleg eu bine. Poate trebuia sa fie virgula in alta parte. Iti dai seama ce realizare. 430%.
    0 0
  • merita
    Cat de......... esti bai 'unu'. Intr-o tara bananiera ca Ro, unde se cumpara "Pa$$at frate" si "TeDeIiiii frateeeeeeeeeee", cresterea Honda e foarte buna. Mai dureaza ceva pana ii vine romanului mintea la cap si isi cumpara o masina de noua si serioasa. Dar pana atunci avem parte de 'capsunari' care vin cu rable SH la 200k km si se lauda ca au bmw sau pissat.
    Mda, ma duc .... pe un TeDeIiiii frateeeeee.
    0 0
  • mda...
    Capsunari sau nu, suntem balcanici in primul rand, si asta se traduce prin masini germane intr-o mare proportie (care daca nu ar fi doar diesel ar fi ceva) si cea mai mare proportie masini frantuzesti (aka Peugeot, Renault &Co.), care pe langa preturile enorme la vanzare si intretinere se mai tin si cu nasul pe sus. Dar in fine, sunt off-topic. Ideea ar fi legata de masinile japoneze, si aici nu zic asiatice ci japoneze, nu toate coreenele sunt si masini. Pai Honda de cand si-a deschis fabrica in Marea Britanie a facut un adevarat boom in vanzari si va mai face. Honda a investit in calitate, in motoare (care tot timpul s-au tinut mult superior) doar in promovare si marketing nu am vazut sa fi investit, cel putin in Romania, deocamdata. O sa mai dureze pana desteptarea balcanicului va ajunge la cote mai inalte si atunci Honda, Toyota, Mazda, Mitsubishi, Subaru s.a.m.d vor fi privite in Romania mai mult decat niste marci de nisha, cum sunt privite acum. Stima!
    0 0
  • primus
    japonezele...vin de departe
    sincer, cand am ales Honda nu mi-am facut deloc probleme in privinta calitatii si fiabilitatii, ci mai degraba in ceea ce priveste timpul de rezolvare a problemelor (rare, ce-i drept). o piesa de schimb ar putea ajunge si in 2 luni iar service-uri sunt foarte rare.
    in plus, Oggy a punctat foarte bine, marketing-ul Honda in Romania a fost apropiat de zero.
    0 0
  • la mai mare...
    ...cu vanzarile lor. Produsul este de calitate si la acelasi pret cu masina echivalenta germana obtii mai mult atat in termeni de calitate cat si de fiabilitate.

    Cei de la Honda Trading au noroc cu toptanul pentru ca Honda se vinde acum pe un renume solid contruit de catre cei care sunt deja posesori, asta insemnand ca doar cu mici investitii in marketing pot obtine si mai mult decat aceasta crestere mare procentual dar rusinoasa ca numar de unitati.

    Multumim Doamne ca ne-ai scapat de Carpati Motors; poate dispar de tot si ne cruti de nervi si suportarea unei prostii de necrezut.

    Pentru redactor:in 2006 probabil au vandut 215 unitati, nu modele ca nu stiu daca au scos ei atatea modele de cand exista. V-am mai spus, incercat sa va dati jos de pe tastatura si sa va amestecati cu profesionistii din lumea asta ca doar asa veti ajunge candva sa fiti parte dintre ei.

    Bravo Honda! Si daca aduceti repede si noul Accord promit ca nici nu o sa cer oferta de la Passat anul viitor.
    0 0
  • vtecpower
    ROMANIA inca nu apreciaza potentialul masinilor japoneze si in special honda.. cand honda a scos primul motor cu 100 cai/ litru ferrari doar visa.. cand honda a scos primu motor din lume cu peste 100 cai pe litru mai exact 109 , ferrari dormea... cand honda a scos cel mai puternic motor aspirat din lume ca putere specifica Honda s2000 (2.0 250(japan) 241(europa)) ferrari tot dormeau pe ei.. asa ca lasatine frate cu passaturile voastre.. conserve de peste ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru