Crestere imensa a profitului Porsche

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 05.03.2007
Profitul Porsche a crescut de cinci ori in primul trimestru al acestui an fiscal.

Profitul inainte de impozitare obtinut de producatorul german de automobile Porsche a crescut de cinci ori in primul semestru al anului fiscal 2006/2007, la 1,59 miliarde de euro, avans favorizat de contributia semnificativa a participatiei minoritare la Volkswagen.

In primele sase luni ale anului fiscal precedent, castigul Porsche s-a plasat la 277,8 milioane de euro. Compania germana, producatorul modelelor sport Boxster, Carrera sau 911, si-a reafirmat estimarile privind cresterea veniturilor in acest an fiscal.

"Presupunand ca nu vor exista surprize la Volkswagen sau variatii neasteptate ale pretului actiunilor acestei companii, Porsche este increzator ca profitul operational va depasi in acest an fiscal nivelul inregistrat anul trecut, de 2,1 miliarde de euro", se spune intr-o scrisoare adresata actionarilor.

Castigurile generate de participatia la Volkswagen s-au ridicat la mai multe sute de milioane de euro, iar reevaluarea acţiunilor celui mai mare producator european de autoturisme a mai adus un castig suplimentar de 520 de milioane de euro, anunta Mediafax.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru