Criza pe piata auto germana

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 05.06.2007
Principala piata auto a Europei risca sa inregistreze un record negativ de vanzari, fapt care afecteaza piata la nivel continental.

Majorarea TVA-ului cu trei procente in Germania afecteaza cererea de automobile noi pe cea mai mare piata auto europeana, transmite Mediafax.

Acest lucru ar putea duce la intregistrarea unui record negativ in ceea ce priveste numarul de inmatriculari pentru 2007. In primele cinci luni ale anului, inmatricularile de automobile s-au redus cu 9,6%, la 1.276 milioane de unitati.

Pe langa majorarea TVA cu trei puncte procentuale, cea mai mare crestere realizata in Germania dupa al doilea razboi mondial, vanzarile sunt afectate de nesiguranta determinata de preturile ridicate si de cresterea impozitelor pentru emisiile de dioxid de carbon.

In cazul in care ritmul actual de scadere se mentine, vanzarile de vehicule din Germania se vor plasa la trei milioane de unitati in acest an, cel mai scazut nivel consemnat dupa reunificarea Germaniei. Evolutia pietei germane contribuie la scaderea vanzarilor la nivel european, in pofida cresterilor raportate de urmatoarele doua piete, Italia si Marea Britanie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru