Crucea Rosie lupta pentru siguranta rutiera

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 06.06.2008
Automarket sprijina programul "Campania de Siguranta Rutiera si Prim ajutor a Crucii Rosii"!

Societatile Nationale de Cruce Rosie din toata Europa lanseaza astazi un nou curs interactiv de siguranta rutiera.

Acesta este conceput drept suport atat pentru Societatile de Cruce Rosie, cat si pentru alte organizatii, profesori, tineri profesionisti, practicieni in domeniul sigurantei rutiere ce doresc sa implementeze programe de siguranta rutiera in tarile lor.

Programul "Campania de Siguranta Rutiera si Prim ajutor a Crucii Rosii" este disponibil pentru descarcare pe pagina de internet a campaniei www.1-life.info , in 16 limbi straine. Pachetul include statistici si informatii referitoare la accidentele rutiere, precum si exercitii si alte instrumente concepute cu scopul de a creste responsabilitatea asupra sigurantei rutiere. De asemenea, materialul contine metode de instruire a copiilor intre 7-11 ani pentru a intelege pericolele traficului rutier si pentru a invata despre primul ajutor in situatii reale.

„Incepand cu 2001, Societatile Nationale de Cruce Rosie, membre ale Uniunii Europene, si-au unit fortele si au adus contributii valoroase privind bunele practici de siguranta rutiera, puncte de vedere si initiative.

Prin urmare, am hotarat facilitarea schimburilor de experienta si a crearii de legaturi, prin conceperea Programului si prin aducerea lui la cunostinta unui numar cat mai mare posibil de oameni, din interiorul sau din afara Crucii Rosii”, a declarat Luc Henskens, Directorul Biroului Uniunii Europene – Crucea Rosie.

Societatile de Cruce Rosie lucreaza la imbunatatirea sigurantei rutiere prin mobilizarea indivizilor, a comunitatilor, a organizatiilor, a factorilor de decizie si a altor parteneri in legatura cu aceasta situatie.

Cu ajutorul ultimelor patru campanii de siguranta rutiera, Societatile Nationale Europene de Cruce Rosie au contribuit in mod concret la obiectivul Uniunii Europene de a reduce pana in anul 2010 la jumatate numarul de decese pe sosele, prin cooperare cu numerosi parteneri, care includ o multitudine de asociatii, scoli, autoritati locale, voluntari ai Crucii Rosii, Comisia Europeana si societati private, precum Toyota si Tom Tom.

Via | Crucea Rosie Romana
 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru