Cutie automata si propulsor nou de la Alfa Romeo

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 25.10.2007
Alfa Romeo a anuntat lansarea unei noi cutii automate Q-Tronic si a unei versiuni imbunatatite a propulsorului 2.4 litri JTDM.

Alfa Romeo incearca sa spele reputatia proasta asupra fiabilitatii modelelor sale prin imbunatatirea cutiilor de viteza si a propulsoarelor. Italienii au anuntat oficial lansarea unei noi cutii automate botezata Q-Tronic si a unei versiuni imbunatatite a motorului diesel 2.4 litri JTDM.

Noua cutie automata va fi disponibila pe modelele Brera, 159 si Spider precum si pe motorizarile 1.9 JTDM, V6 de 3.2 litri JTS si noul 2.4 litri JTDM. Soferul va putea opta intre o transmisie manuala si una complet automata, Q-Tronic oferind de asemenea si doua moduri speciale, "Sport" si "Winter".

Atunci cand soferul selecteaza modul Sport, sistemul de management al motorului (ECU) fixeaza un prag mai mare de rotatii pe minut pentru schimbarea treptei de viteza. In modul Winter soferul poate miza pe o aderenta mai buna, ECU-ul reducand cuplul motor la turatii mici.

Propulsorul imbunatatit, de 2.4 litri JTDM, ofera acum cu 10 cai putere mai mult decat versiunea existenta pe piata. Sub capota vor exista astfel 210 cai si un cuplu motor de 400 Nm la 1500 rpm.

Cei care vor opta pentru aceasta motorizare pe sedanul 159 vor putea accelera de la 0 la 100 km/h in 8.4 secunde (8.6 secunde pentru varianta break Sportwagon). Viteza maxima urca pana la valoarea de 225 km/h in cazul sedanului si pana la 223 de km/h in cazul break-ului. Ajutata de noul propulsor diesel, Alfa Brera va atinge 100 km/h in 7.9 secunde si o viteza maxima de 230 km/h.

Comentarii (1)

  • Chestia asta numai noutate nu se poate numi, cutia automata Q-tronic e disponibila de foarte multa vreme. Motorul 2.4 JTDM 210CP a fost si el anuntat de mai demult, acum apare la vanzare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru