Cutii DSG pentru Ford

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.12.2006
Marcile Grupului Ford isi vor dota modelele cu o cutie automata cu dublu ambreiaj inspirata din DSG-ul celor de la Volkswagen.

Ford, Volvo, Mazda si Land Rover vor adera in scurt timp la "curentul DSG" in materie de transmisii.

Primele modele care vor acomoda intre sistemele tehnice o cutie de viteze cu dublu ambreiaj sunt versiunile facelift ale lui Volvo S40 si Volvo V50, tendinta urmand sa se generalizeze pe masura ce gama suedezilor se va innoi in timp. In prima faza, Ford va dota cu o astfel de transmisie modelele Focus C-Max si Mondeo. Versiunea C-Max facelift, despre care am vorbit saptamana trecuta, va primi si ea noua cutie de viteze in cursul anului viitor.

Transmisia cu dublu ambreiaj dezvoltata de Grupul Ford va fi produsa de Getrag, partenerul colosului american in materie de cutii de viteza, intr-o uzina din Slovacia. Comunicatul companiei afirma ca noul pachet tehnic va oferi un consum de carburant cu 10% mai bun decat al altor sisteme de acest tip.

Constructorul care a inventat cutiile cu dublu ambreiaj este Volkswagen (germanii inregistrand si denumirea DSG), care planuieste inlocuirea tuturor sistemelor automate din gama cu unele DSG in maxim cinci ani.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru