Cutiile automate castiga teren

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 12.02.2007
Un studiu recent arata ca transmisiile automate sunt mai cautate decat cele manuale in ciuda costurilor mai mari.

Anul acesta, vehiculele cu transmisie automata au inregistrat, in premiera, o cifra de vanzari mai mare decat cele cu transmisie manuala. Un studiu desfasurat de Just-Auto a scos la iveala faptul ca anul trecut cutiile automate s-au dovedit mai populare, in ciuda nivelului de consum si a costurilor mai mari inregistrate de vehiculele echipate astfel.

Cele mai multe unitati s-au vandut in America de Nord si Japonia. Transmisiile manuale si-au mentinut popularitatea in Europa si anumite parti din Asia, datorita costului scazut si a eficientei. Totusi, studiul a dezvaluit ca rata de penetrare a cutiilor de viteze automate pe piata europeana este in crestere si se asteapta ca pana in 2012 numarul acestora sa fie egal cu cel al cutiilor manuale la nivel global.

Just-Auto estimeaza ca pana in 2014 cererea pentru vehicule cu transmisie automata va duce la construirea a 10 uzine specializate in producerea lor. GM, Honda si alti cativa constructori japonezi au anuntat ca intentioneaza sa isi extinda productia prin construirea unor noi centre tehnice in China.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru