Dacia aduce 10% pentru Renault

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 21.03.2007
Dacia a adus circa 10% din intregul profit al grupului Renault, inregistrand un profit de 100 milioane de euro in 2006.

Dacia a inregistrat in 2006 vanzari in valoare de 1,5 miliarde de euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent. Profiturile producatorului de la Pitesti s-au ridicat la 100 de milioane de euro anul trecut, Dacia inregistrand al doilea an consecutiv de profit de la preluarea Renault.

Modelul Logan a acoperit aproximativ 95% din productia totala de la Dacia. Producatorul intern a produs anul trecut peste 177.000 de autoturisme Logan, dintre care aproape 80.000 de unitati au fost destinate exportului.

Dacia a realizat o marja operationala de 107 milioane de euro, circa 10% din profitul inregistrat de intreg grupul Renault.

"Cresterea capacitatii de productie si implicit a productiei ne-a permis o performanta industriala mai buna, ceea ce s-a tradus in reducerea costurilor. Am profitat de un mix de produs mai avantajos. Nu am mai produs Solenza, dar am inceput productia Logan MCV . In plus, am avut in oferta mai multe motorizari pentru Logan. Am crescut numarul de schimburi si programul de lucru pentru a face fata cererii foarte mari pentru Logan de pe pietele externe.

Oricum pana la inceputul anului viitor vom ajunge la o capacitate de productie de 350.000 de unitati. Avem o cerere foarte mare pentru modelul Logan break la export, cerere care ne-a depasit cu mult asteptarile. Pot spune ca vorbim deja de luni de asteptare pentru un Logan break in Europa de Vest. Chiar daca am vrea sa producem mai mult, suntem limitati de capacitatea furnizorilor nostri. Altfel spus, acestia nu ne pot livra componentele in ritmul in care am avea noi nevoie”, a declarat pentru Ziarul Financiar directorul general Dacia, Francois Fourmont.

Comentarii (1)

  • creste dacia , creste renault
    daca acum dacia aduce 10 % la renault ,in 2-3 ani ar putea ajunge la 20-30 % , odata cu cresterea productiei si a numarului de modele .succes !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru