Dacia scade in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 31.07.2006
Profiturile Dacia au inceput sa scada in Romania, dar se afla la un nivel foarte bun in afara tarii, inregistrandu-se cresteri importante.
Desi vanzarile Dacia au scazut in Romania, la nivel global producatorul local s-a bucurat de numeroase succese, inregistrand o crestere semnificativa in diferite regiuni.

Cererea pentru autovehiculele Dacia s-a diminuat cu 10,1% in primul semestru al acestui an in Romania, la 56.400 de unitati, ceea ce a determinat reducerea cu 6,7% a cotei de piata a marcii, la 42,7%, conform raportului financiar pentru primul semestru al grupului Renault. Reprezentantii Renault motiveaza reducerea vanzarilor prin faptul ca potentialii clienti ai modelului Logan au asteptat decizia autoritatilor romane referitoare la continuarea programului de innoire a parcului auto prin acordarea primei de casare.

Potrivit raportului, vanzarile Dacia au avansat in primele sase luni cu 9,5%, la aproape 75.400 unitati, in regiunea Euromed, care cuprinde 25 de tari europene si 10 state din nordul Africii si Orientul Apropiat. In Europa Occidentala, cererea pentru Dacia Logan a crescut spectaculos, cu peste 145%, la 26.570 de unitati, din care mai mult de 11.400 unitati au fost distribuite in Franta.
La nivel mondial, vanzarile Dacia au urcat cu 28,2%, totalizand 103.374 unitati.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru