Daewoo valoreaza 800 de milioane €

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 21.05.2007
Daewoo Craiova valoreaza circa 800 de milioane de euro, iar statul roman ar putea incasa peste 500 de milioane.

Pretul pe care Romania l-ar putea incasa pentru pachetul de 72,4% din actiunile Automobile Craiova va fi de peste 500 de milioane de euro.

Potrivit analistilor, valoarea de piata a companiei este de aproximativ 800 milioane euro, avand in vedere investitiile de cateva sute de milioane de dolari efectuate la Automobile Craiova, anunta Mediafax.

"Uzina de la Craiova, aşa cum arata in prezent, cu activele existente, liniile tehnologice si ce mai are in dotare, valoreaza circa 800 milioane de euro. Valoarea tranzactiei va fi de aproximativ 700-750 milioane euro, din care statul ar putea incasa o suma 500-570 milioane de euro, restul de pana la 200 milioane de euro insemnand investitii pe care cumparatorul si le va asuma pentru urmatorii cinci ani", a declarat un analist citat de Mediafax.

Strategia de privatizare a Automobile Craiova prevedea initial vanzarea intregului pachet de actiuni detinut de AVAS (72,4%) impreuna cu participatia SIF Oltenia (22,06%) si a celorlalti actionari minoritari care isi exprima intentia de a vinde actiunile.

Vicepresedintele SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, a precizat ca participatia de 22% detinuta la Automobile Craiova nu poate fi vanduta impreuna cu statul, ci doar pe piata de capital, in conditiile in care societatea este deschisa si listata pe piata Rasdaq.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru