Daimler rascumpara actiuni de 7,5 miliarde euro

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 30.08.2007
Compania intentioneaza sa rascumpere prin acest program circa 10% din capital.

DaimlerChrysler va aloca pana la 7,5 miliarde de euro unui program de rascumparare de actiuni reprezentand aproape 10% din capital, informeaza Mediafax.

Planul de rascumparare de actiuni reprezinta metoda utilizata de DaimlerChrysler pentru a returna actionarilor excesul de lichiditati acumulate din vanzarea unei participatii majoritare la divizia americana Chrysler catre firma de achizitii Cerberus Capital Management, tranzactie anuntata in luna mai.

"Este o etapa fireasca pentru a aduce in prim plan volumul important de lichiditati si perspectivele favorabile privind castigurile si fluxurile de numerar la nivelul tuturor diviziilor”, anunta compania.

Anuntul privind lansarea programului de rascumparare de actiuni a temperat impactul negativ al informatiilor publicate anterior privind scaderea cu 10% a castigurilor inainte de deducerea dobanzilor si a impozitelor aferente trimestrului al doilea la 2,13 miliarde de euro.

Compania, care ar putea fi redenumita Daimler in luna octombrie, in conditiile obtinerii acceptului actionarilor, prognozeaza ca grupul, cu noua structura, va inregistra un castig inainte de impozitare de circa 8,5 miliarde de euro in 2007.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru