DaimlerChrysler plateste

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.08.2006
Gigantul DaimlerChrysler, format din fuziunea dintre Chrysler si Daimler Benz, va trebui sa plateasca despagubiri pentru 1,8 la suta dintre fostii actionari Daimler Benz.
Spectaculoasa fuziune dintre Chrysler si Daimler Benz a ajuns sa aiba probleme. Compania DaimlerChrysler va trebui sa plateasca fostilor actionari ai Daimler Benz 230 milioane de euro in urma uneia dintre cele mai controversate intelegeri de fuziune.

Justitia germana a hotarat ca celor 1,8 la suta dintre actionarii Daimler-Benz carora le-au fost schimbate fortat actiunile detinute in momentul in care producatorul germano-american a fost creat, li se datoreaza inca 22,15 euro pe actiune.

Conform intelegerii, acestia au primit 1.005 actiuni noi pentru fiecare actiune a vechii societati. Actionarii americani sustin ca intelegerea initiala a fost de fapt o achizitie care a fost ascunsa pentru a evita plata unei prime catre actionarii Chrysler. Aceasta decizie a dat castig de cauza companiei in fata actionarilor americani, argumentand ca Daimler Benz era subevaluata in momentul fuziunii, iar actiunile Chrysler erau supraevaluate.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru