Declaratiile lui Constantin Stroe

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 26.03.2007
Pastrarea taxei auto ar duce cifra de afaceri a companiei Dacia la circa 2 miliarde de euro.

Cifra de afaceri a companiei Dacia are toate sansele sa ajunga la finele lui 2007 la circa 2 miliarde de euro. Pentru acest lucru, valoarea taxei de prima inmatriculare ar trebui sa ramana la nivelul actual.

In cazul in care nivelul taxei va fi modificat cu cuantum important, procedurile nu ar avea loc foarte rapid, astfel ca vanzarile Dacia ar putea fi afectate doar in ultimele luni ale anului. Am primit scrisoarea pe 22 martie, iar Guvernul are la dispozitie 60 de zile ca sa dea un raspuns. Dupa aceea, pentru a fi revizuita, taxa ar trebui sa reintre in Parlament, iar asta va lua ceva timp. Starea de instabilitate, asteptarea prelungita, nu este buna, insa daca s-ar produce modificarea taxei, acest lucru s-ar intampla catre sfarsitul anului, asa ca ar putea fi afectate vanzarile doar in ultimele cinci luni din acest an", a declarat pentru Mediafax, Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia.

Reprezentantii Dacia estimeaza ca suspendarea taxei ar reduce vanzarile producatorului pe piata romaneasca cu circa 50% in acest an.

Vicepresedintele Dacia a mai adaugat ca autoritatile romane ar trebui sa faca tot ce le sta in putinta sa mentina taxa, pentru a salva industria auto nationala.

Comentarii (8)

  • taxa auto
    intre interesul "dacia" si interesul meu,
    nu dau doi bani pe cel al "RENAULT"
    0 0
  • Incompetenta
    Asa se traduce acest articol. Pentru ca ce se intampla acum e de fapt neputinta Dacia de a vinde in conditiile in care ar intra masini SH in tara.
    Oare ei nu-si pun intrebari de ce alege lumea o masina SH in detrimentul unei Dacii NOI ? Sa fie din cauza calitatii... ? :-"
    0 0
  • nebunie curata...
    Astia oare sunt chiar atat de prosti..sau fac pe prostii intr-un stil nesimtit?? Cum poti sa obligi o natie de oameni (metaforic vorbind, oricum e o insulta) sa-ti cumpere cutiile pe 4 roti facute de Renault si alea la preturi mari pentru piata romaneasca. Eu cred ca alora trebuie sa li se dovedeasca ca romanii nu sunt chiar ultimii din Europa asta "unita". Si aici nu vorbesc doar de taxa asta nascocita de Vladescu si ai lui, vorbesc in general de industria auto. Adik cine sa aiba masini premium, doar cei din administratia de stat, sau cine????? De curand am citit un articol cum ca la Parlament au sosit Passat-uri noi, un lot intreg. Deci mi se face greata de ei, nu credeam ca pot ajunge chiar pana aici. Adica mai faci manarii, ca asa le e rasa, dar asta deja e nesimtire la nivel inalt. Ce sa facem cu Daciile, cand din UE poti sa cumperi masini de 2 ani la pret cu un Logan diesel, si Euro 4 pe deasupra, si care nici macar NU SE POT COMPARA cu cutiile lor. E patetic...
    0 0
  • horhel
    neconcurenta neloiala
    Nu vreau o masina veche, desi ar trebui (fiind prima masina) dar in conditiile in care importatorii ar fi presati ar mai scadea un picut pretul (1k de euro din vreo 12, sunt aproape 10%) sau ar mai baga niste optionale din alea de iti taie altfel rasuflarea (combina audio + comenzi pe volan + inca 4 airbaguri = 1400euro?!? -Accent
    0 0
  • passaturi zici
    pai in Franta demnitarii merg cu Renault sau Peugeot, in Germania cu Mercedes, etc (norocul lor ca la ei in tara se fac masini mai bune) Logica si bunul simt ar spune ca la noi sa se mearga cu Dacia, nu? Sa-si arate sustinerea pentru industria autohtona. Nu zic sa vina cu Dacia la o intalnire cu un demnitar extern, dar cand dau o tura de la Victoria la Cotroceni, ar putea s-o faca.
    0 0
  • Arlequin
    7 ani de-acas'
    Inca o dovada pe langa 17 ani de dovezi zilnice, a nesimtirii, cinismului si a "mi se rupe de voi"-ismelor "alesilor" nostri. Adica peste tot in Europa si SH urile sunt OK daca sunt...numa' la noi ca de... avem doua perechi n-avem voie decat cu alternativele pe care ni le lasa idiotii astia. Auzi taxa pentru mediu.rasu' lumii.adica s-au furat padurile, genocid nu alta, ard miristile si toata tara si pe ei cica i-ar durea de poluarea auto. E ok... este o problema globala. da ce ... vrem sa fim mai catolici decat Papa ? Adica aici incep problemele de mediu ale Romaniei? Eu n-am nimic cu Logan ul.da nu e lobby numai pentru Logan ci si pentru alte masinute noi in spatele carora gasim si prim ministru si deputat si etc etc, Da vorba aia.daca putem s-ai obligam ..ce ne costa?.amenda de la EU care ...... tot din banii nostri vor fi platiti! Amin
    0 0
  • sailor66
    stroe si declaratiile
    nea stroe ar face bine sa-si tina pliscu!!! uita ca dacia a fraierit zeci de mii de romani luindu-le banii si dindu-le aer...acest dinozaur comunist este sustinut de mafia importatorilor de automobile si-i impins in fata la bataie pentru a nu se apuca a vorbi despre spagile din guvern si parlament...prostii inghit taxele lor,dar tot prostii ii vor trimite la plimbare cu tot cu reprezentantele lor si cu relatiile lor! votul uninominal in circumscriptie uninominala va face sute de victime dintre actualii spagagii din parlament iar dinozauri ca si stroe vor fi trasi pe linie moarta si obligati sa plateasca "ingineriile financiare" in solidar cu statul hot la drumu' mare!
    0 0
  • CHIRIAC MARIA
    comentarii in legatura cu cifra de afaceri declarata de dl. Stroe
    Sunt actionara la dacia Pitesti. Am primit 1leu dividende in 1996.Domnul director, imi raspunde la o scrisoare trimisa de mine,ca cifra de afaceri este mica si nu au bani sa dea dividende la actionari.Dupa cifra de afaceri declarata de el,BANI sunt,dar lacomia,ilegalitatile,grndomania i-a orbit.Domnule dirctor!pentru mine banii pe actiunile care mi se cuvin legal,sunt mana cereasca va rog sa m-ii DATI,OPRITI-VA!v-ati folosit de banii vaduvei sarace atitia ani!Sper ca la virsta dvs. sunteti constient ca legile UNIVERSALE ale UNIVERSULUI nostru functioneaza perfect si ca ELE echilibreaza totul,mai devreme sau mai tirziu ve-ti da socoteala pentru ca BAnii care trebuiau sa ajunga in buzunarele actionarilor au ajuns in buzunarele dvs. si la o clica din jurul dvs.,lacoma si nesatula.Ginditi-va cita bucurie a-ti fi adus in casele noastre daca BAnii ar fi ajuns la cei care au acest drept prin LEGE.Sper sa intelegeti acest mesaj cu sufletul,si sa va corectati pina nu-i prea tirziu.Cine ar fi crezut vreodata ca CEAUSESCU va muri in fata propriului popor?Puterea azi o ai, maine se poate sa n-o mai ai,dar cit timp ai putere e bine sa o folosesti corect.MARIA,IASI
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru