Designul noului Dodge Viper va fi inspirat din "formele unei femei goale pe o plajă"

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 14.01.2011
Designerul-şef al Grupului Chrysler utilizează o comparaţie interesantă într-un interviu în care vorbeşte despre viitoarea generaţie Viper.

Viitoarea generaţie a lui Dodge Viper, care va fi lansată pe piaţă în 2013, promite un design şi forme cu adevărat atractive. Motivul: designul noului model va fi inspirat din "formele unei femei goale care stă pe plajă", ceea ce înseamnă că vom avea parte într-adevăr de o maşină sexy în adevăratul sens al cuvântului. 

Informaţia vine dinspre Ralph Gilles, directorul de design al celor de la Chrysler, care susţine că noile linii de design ale lui Viper vor sta la baza unui model care va concura cu succes cu cei de la Porsche şi mai ales cu Chevrolet Corvette, rivalul istoric al modelului Dodge.

Conform aceluiaşi Ralph Gilles, noul Dodge Viper nu va avea target-uri legate de vânzări, ci de profitabilitate. În plus, avem confirmarea că motoarele pe care le va utiliza nu vor fi preluate de la italienii de la Ferrari pe filiera colaborării dintre Grupul Fiat şi Chrysler. În ceea ce priveşte eventualitatea comercializării modelului american în SUA, avem veşti bune: da, noul Viper va putea fi achiziţionat şi de fanii de pe Bătrânul Continent, singurul impediment fiind faptul că modelul va dispune de o ediţie limitată destinată Europei. 

via | Automotive News (înreg.)

Taguri: , Dodge Viper, Viper

Comentarii (22)

  • si cand fac SUV-uri ce ii inspira?
    "batozele" imbuibate cu hamburgeri si coca?
    35 7
  • george
    DA` HALATU`?
    Cu aerodinamica va avea ceva in comun? Sau masina trebuie doar sa arate bine si sa se miste ca un fiset cu roti?
    9 11
  • schumi
    @george
    Da' ce ? Vrei sa spui ca femeia din poza de mai sus nu e aerodinamica ? :D
    20 1
  • pacat
    Asa si ? Se va vinde sub sigla Alfa Romeo, sau nu? Va fi bazat pe sigla 8C Competizione sau nu? Oricum ar fi, broscariI vor reusi sa strice brandul "Viper", asa cum reusesc sa strice tot ce ating.

    "Proeuropenii" de mai sus in mod cert nu au condus vreodata o masina americana, in mod cert nu stiu ce insemna sa mergi sute de mii de mile schimband doar consumabile si habar nu au ce inseamna sa treci prin gropi cu 100 la ora fara sa simti nimic in masina.
    9 15
  • schumi
    @mihai
    Cu siguranta nu va exista nici o colaborare Alfa - Dodge de genul celei Chrysler - Lancia.
    5 0
  • @mihai - toate bune cat timp ai drum drept
    majoritatea nu cunosc nici emotiile descrise atunci cand intrii intr-un viraj, americanii fiind cunoscuti pentru barcile lor pentru asfalt cu suspensie pe foi de ultima generatie.
    7 5
  • @mihai
    Mai Mihai, prin gropile de la noi ma indoiesc ca nu simti nimic, iar daca altii sunt proeuropeni, altii, ca tine sunt proamericani, fiecare cu gusturile lui, dar prin Europa sunt cam multe viraje si drumuri inguste, deci cu Cadillac-uri si Lincoln-uri de 6 metri si 2 jumate latime e mai greu, plus ca ce e bun pt europeni e cam bun pt toata lumea, in mare parte, nu chiar mereu
    9 3
  • Run Dmc
    numai cunoscatori pe aici...
    @Hadouken
    Cu cate masini americane ai mers tu copile de spui ca nu pot lua viraje si au suspensii pe foi? Terminati mai baieti cu povestile astea de doi bani. Sunt masini americane care spala pe jos cu majoritatea europenelor.
    11 7
  • @Run Dmc
    Care sunt masinile americane care spala pe jos cu majoritatea europenelor? poate vrei sa spui ca sunt si modele americane f bune, dar e altceva.

    Americanii stiu sa faca navete spatiale, sateliti, la aceste capitole este inca peste Europa, dar la masini nu, sunt exceptii cand fac ei masini f bune...cea mai buna masina super sport americana e Ford GT care are f multe componente europene, sasiul, franele si directia sunt dezvoltate si proiectate in Europa.

    Si acum pe Mustang se foloseste suspensie spate rigida, nici macar semi independenta, iar pe circuit il face si un Lotus Elise cu putere mult mai mica, aici e tehnologia.

    nu sa folosesti motor de 7 litri cu 500 de cai.

    Modele americane cu adevarat competitive le numeri pe degete in prezent
    7 5
  • :)
    unde-i femeia goala de pe plaja???
    eu nu vad nici o femeie goala??????
    10 0
  • @dan
    Asa este, mustang are suspensia pe foi si daca nu ma insel si corvette are la fel.Nu zic ca sunt masini proaste, dar pe langa ce avem noi sunt jale iar calitatea materialelor si imbinarilor lasa mult de dorit.

    Este un film cu Clarkson in SUA, testeaza cele mai apreciate masini americane sa vada daca sunt chiar asa cum se spune.Si eu sunt iubitor de masini americane, in special muscle car-uri clasice, dar Clarkson are dreptate.Are multe parti filmul, vizionare placuta.

    http://www.youtube.com/watch?v=JZXZkW1N3Ig
    5 3
  • @vsz
    e goala pe dedesupt

    ca orice masina americana...
    5 5
  • @runDMC
    Exista peste tot exceptii de la regula. Corvette-ul si Viper-ul sunt niste masini superbe, cu plusurile si minusurile lor. Insa vorbind de masini in general, nu poti spune ca americanii fac masini bune. Calitatea, designul, motoarele, tehnologia.. sunt pe nicaieri in comparatie cu Europenii. Iar cand vine vorba de masini de performanta sunt si mai in urma. Desigur, daca ai avea vreo treaba cu domeniul auto, nu ar fi nevoie sa iti explic eu cum sta treaba. Eh lasa, poate esti mai priceput la canto. Copile.
    3 6
  • george
    BA DA DA` E PE INVERS
    @ schumi

    Mi se pare ca au incurcat directiile. Botu` masinii (scuzati expresia!) ar fi trebuit sa fie orientat in cealalta directie ca sa fie cu adevarat aerodinamic...
    1 1
  • Abia astept sa vad un dodge viper cu tzate si craci pana in gat cu o pereche de bichini si fara sutien oameni bolnavi si cand fac masini se gandesc pasarele
    2 1
  • Run Dmc
    @Dan
    Ma flacau CTS-V iti spune ceva??? A fost cel mai rapid sedan din lume(poate chiar mai e si in prezent pt ca nu mai stiu exact). Corvette ZR1 si la ora actuala face praf majoritatea masinilor sport europene si japoneze. Nu e chiar asa cum spuneti voi domnilor...

    @ Hadouken
    Ba da americanii fac masini bune!! Tu chiar nu ai vazut ca masinile americane au crescut calitativ foarte mult in ultimii ani? Ca ai ceva personal cu marcile americane e alta poveste ma pasarica mica!!!
    8 5
  • @Run Dmc
    Astea sunt exceptii, si vorbeam si de masini in general, o masina normala americana cu una normala europeana, nu stiu ce sa zic, cred ca gresesti.Despre CTS-V...au dopat un motor sa fie cel mai rapid in linie dreapta, si oricum punctul de referinta de la care au plecat a fost bmw M5:).Americanii reusesc sa fac si masini bune atunci cand au ca target detronarea unui model european, intelegi flacau?? dar daca vrei sa vorbim de supercaruri are rost sa enumar cateva europene? MCLaren F1 de la inceputul anilor 90 spulbera si acum multe americane, Enzo, Veyron etc...singurul cu adevarat competitiv o fi CorvetteZR1, Ford GT ( cu multe componente europene).De ce toti au ca scop detronarea vreunui model european? de proaste ce sunt, nu? Si daca ai amintit de japoneze, sunt mai bune si ele decat cele americane, de fiabilitate nici nu are rost sa vorbim, sunt si peste cele europene de multe ori, deci gandeste-te bine unde se situeaza mai exact multe dintre modelele americane.Nu vorbesc aici de istoria lor, de legendele lor, pt ca au , nu zic nu, dar la cat de mult spulbera ei pe europeni si japonezi ....te inseli.Salutare
    4 3
  • kumite
    bah
    Voi chiar credeti ca americanii au creerele( sau creierele )imbibate de grasime?Unii le au imbibate in votca,si e totul ok.Ei "e"cei mai priceputi.
    Eu am mai spus aici ca in ceva ani,americanii vor face iarasi masini.Uite ca m-am inselat.Deja au inceput.Masini performante la americani?De cand?De prin anii 70,ei faceau monstri de sute de cai .Europa era pe nicaieri atunci,sau incepea sa scoata capul.Carnatule,un hemi din anii 70,inca mai functioneaza perfect.As vrea sa vad daca mai functioneaza bijuteria de 1.2 l TSi in 2035.Suspensiile ?Mai ganditi-va,si daca aveti ocazia,bagati "dovleacul"sub o masina americana noua.
    Pana la urma,masina este ceva normal in viata normala.Totul depinde de gusturi si de bani.Ai bani,stai in fata.Nu ai bani,esti expert in super cars.
    7 3
  • @kumite
    Baga-ti tu capul sub un Vette z06 si o sa vezi suspensii pe foi m dupa cum zice Clarkson noi am renuntat la ele cam pe vremea cand a aparut imperiul roman.
    Cand era hemi noi eram pe nicaieri? mai gandeste-te.Aveam masini de performanta mai puternice ca ale lor, ce nu aveam erau masini de rand cu sute de cai pentru ca la noi nu era piata pentru asa ceva.
    Stii de ce functioneaza un hemi? din acelasi motiv pt care o dacie din 80 functioneaza la noi.Simplitate si piese pe garduri, in plus drumuri bune si clima uscata.
    5 6
  • @kumite
    )Mda...si-au dezvoltat motoare f mari pt ca la ei benzina a fost tot timpul mai ieftina, ca si acum de altfel, un motor de 7 litri cu 300 de cai normal ca e teoretic cel putin mai fiabil decat unul de 3 litri si tot 300 de cai, dar care dintre ele are tehnologia mai avansata? Uitata-te sa vezi cum un Lotus Elise isi bate joc pe circuit de un Mustang cu multe sute de cai, motoare mari cu multi cai poate sa faca oricine, trebuie sa stii sa faci si masina in ansamblu pt puterea respectiva, cei mai bogati oameni in America si de succes tot masini europene isi cumpara, isi cumpara mai mult Mercedes, BMW, Rolls, Ferrari, Porsche decat modelele americane de lux si supersport..Un exemplu de cat de tari sunt modelele americane, fostul Chrysler 300c, cu platforma de E -class din "95, putin modificata a facut furori prin America:), cu materiale de toata jena si cutii automate antice, dar ce ma mai obosesc sa explic, s-a dovedit de multe ori ca ca ce e bun pt europa e bun pt toata lumea, e cea mai exigenta piata, unde fiecare detaliu conteaza, chiar si la modele obisnuite.
    5 6
  • satul lui pacala...
    @Dan
    Tu nu vezi ca spui numai prostii? Esti obosit rau de tot.
    7 4
  • americanele sunt mai bune...
    Mai baieti comparati masinile americane cu cele europene care au acelasi pret si o sa vedeti ca americanele sunt superioare cam la toate capitolele. Comparati Mustang care costa in sua 23000 de dolari cu oricare masina sport europeana care costa la fel(oare exista masina sport europeana la banii astia?). Uitati-va la Buick Lacrosse( cati dintre voi stiu cum arata si ce interior are masina asta?), Ford Taurus 2010 etc... Nu uitati,comparati masinile astea cu cele europene care au un pret aprox. la fel si o sa vedeti ca americanele sunt mai bune. Pa, copilasii mei.....
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru