Detectorul de radar ramane legal

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 02.07.2007
Modificarile aduse Codului Rutier nu au prevazut interzicerea detectoarelor radar pe masinile din Romania.

Conducatorii auto vor avea dreptul sa foloseasca in continuare detectoarele radar, modificarile operate joi de Guvern asupra Codului Rutier nefacand referire la normele legale care permit soferilor sa utilizeze astfel de aparate.

Legislatia in vigoare prevede ca soferii de autovehicule pot fi avertizati de politia rutiera in legatura cu prezenta in trafic a dispozitivelor de masurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare, dar pot folosi si mijloace proprii de detectare a acestor dispozitive.

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu, a declarat la inceputul lunii iunie ca Politia Romana a elaborat un set de propuneri de modificare a legislatiei rutiere, referitoare inclusiv la interzicerea folosirii detectoarelor radar, pe motiv ca utilizarea acestora ar fi sanctionata "in toata Europa".

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a cerut conducerii IGPR sa explice si sa prezinte argumentele unor noi reguli privind regimul detectoarelor de radar.

"Eu nu sunt de acord in totalitate cu propunerile care au fost facute. In principiu, ne putem gandi, daca ar fi sa interzicem detectoarele de radar, la masuri complementare, dar acest lucru inca trebuie discutat, nu este o decizie finala. Este necesar sa ne aliniem unor norme de conduita europeana. Daca in majoritatea statelor Uniunii Europene aceasta practica este sub regim sanctionator, cred ca si tara noastra ar fi normal sa se alinieze acestei practici", a declarat atunci David.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru