Diesel nou de la Mitsubishi

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 21.06.2006
Japonezii planuiesc lansarea unui motor diesel la crearea caruia se foloseste ultima tehnologie in domeniu. Acesta va echipa modelele mici si medii din gama nipona.

Mitsubishi Motors va colabora cu una din companiile-surori ale sale, Mitsubishi Heavy Industries, pentru crearea unui motor diesel de noua generatie.

Noul propulsor de 2.0 litri va satisface normele Euro 5 si va echipa gama de modele Mitsubishi din Europa incepand cu 2010. Misiunea sa va fi aceea de a inlocui motoarele diesel de provenienta Volkswagen si DaimlerChrysler oferite pana acum in modelele de clasa mica si medie ale constructorului nipon.

Aceasta veste subliniaza, pe de alta parte, intentiile de intarire a relatiilor si a colaborarii dintre diviziile Mitsubishi, lucru dovedit si prin comunicatul oficial al constructorului nipon, care arata ca “Mitsubishi Heavy Industries va continua sa colaboreze pe partea tehnica la planul de revitalizare a Mitsubishi Motors. In plus, proiectele de co-dezvoltare si celelalte medii de afaceri se vor extinde, de acest beneficiind ambele companii.”

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru