Dispare McLaren?

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 17.08.2006
Grupul DaimlerChrysler planuieste sa achizitioneze toata compania McLaren, pentru a putea intra in lumea Formulei 1 si pentru a putea concura pe piata sportivelor.
Conform unor zvonuri din presa germana DaimlerChrysler planuieste sa cumpere restul de 60% din pachetul de actiuni de la McLaren.

In 1999, grupul DaimlerChrysler a cumparat un pachet de 40% din actiunile McLaren, ca parte din programul de dezvoltare si producere a modelului Mercedes-Benz McLaren SLR. In momentul de fata, printre actionarii principali - alaturi de DaimlerChrysler - se numara Ron Dennis, directorul echipei de Formula 1, si investitorul Mansour Ojjeh.

Eventuala achiztie ar insemna ca DaimlerChrysler ar controla echipa de Formula 1 si ar putea concepe si dezvolta noi masini sport, mai ales in conditiile in care se discuta inlocuirea modelului SLR, aflat in al saptelea an de existenta.

Mercedes-Benz a confirmat ca s-a retras din cadrul proiectului denumit P8, care vizeaza construirea unui model care s-ar fi pozitionat pe piata intre SL 63 AMG si SLR, cu toate ca McLaren continua dezvoltarea acestui model pe cont propiu. Daca ar deveni realitate, acest nou model ar putea da celor de la DaimlerChrysler posibilitatea sa concureze pe piata cu Ferrari F430 sau Aston Martin V8 Vantage.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru