DN Timisoara-Lugoj mai asteapta

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 13.08.2007
Lucrarile de constructie la drumul national Timisoara-Lugoj si la varianta e ocolire a orasului Timisoara sunt in asteptare.

Licitatia pentru continuarea lucrarilor la centura de ocolire a Timisoarei si pentru drumul national Timisoara-Lugoj s-a amanat pana in 10 septembrie, din motive de procedura.

Horatiu Simion,directorul adjunct al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, a declarat pentru Mediafax: "Licitatia pentru lucrarile la centura Timisoarei si la Drumul National Timisoara - Lugoj s-a amanat din cauza unor proceduri care trebuie indeplinite. Initial, ar fi trebuit ca licitatia sa aiba loc in 10 august, dar acum urmatoarea data este 10 septembrie. In aceste conditii, daca nu mai intervine nimic pe parcurs, santierul pentru cele douã lucrari poate incepe la 1 octombrie. Nu se stie care e termenul de finalizare, depinde de ce anume vor propune constructorii in ofertele lor, dar pana la sfarsitul anului viitor lucrarile vor fi terminate", a mai spus Simion.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat in timpul unei vizite la Timisoara, in luna iunie, ca finantarea pentru cele douã lucrari, asigurata de Banca Japoneza de Cooperare Internationala, a fost prelungita pentru terminarea lucrarilor.

Termenul initial de atragere a fondurilor a fost iunie 2007.

Lucrarile au inceput in anul 2002, valoarea celor doua contracte, centura si drum national, fiind de 40 de milioane de euro. Societatea Efklidis, din Grecia, cea care a contractat lucrarile, a obtinut prelungirea termenului din iulie 2005 pana in iulie 2006, perioada in care a progresat in executie cu 2%. Constructorul nu a platit penalizari pentru intarzieri.

Centura de ocolire a Timisoarei, pe o lungime de 12 kilometri, ar elimina din oras traficul de tranzit dinspre Bucuresti spre granita cu Ungaria. Noua sosea Timisoara-Lugoj ar urma sa ofere conditii de trafic mult mai bune, acest sector de drum fiind foarte intens circulat.

Comentarii (1)

  • alexxx
    poza
    bine ca puneti poza de pe defileu jiului... fac drumul asta de ani si ani si tare imi e ca nu o sa il vad vreodata finalizat...am stricat 2 masini p-acolo dar ce mai conteaza?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru