Dodge lanseaza Journey la Frankfurt

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 27.08.2007
Americanii de la Dodge ne mai servesc un model in stil american. Se numeste Journey si e un crossover. Va avea succes?

Dodge continua sa se extinda in Europa. Dupa ce a debutat cu Caliber si a continuat cu Avenger si Nitro, constructorul american va prezenta la Frankfurt modelul Journey, o combinatie ingenioasa, cu linii americane, intre un SUV si un break.

Journey se bazeaza pe platforma de segment D a lui Avenger, cu evidente schimbari de constructie si abordare legate de garda la sol si de spatiul interior. Ampatamentul a fost lungit (2890 mm), vor fi disponibile 7 locuri (in configuratie 5+2) si vor exista, spune Dodge, o multime de locuri ascunde de depozitare in interior. Platforma lui Avanger inseamna, de asemenea, tractiune pe fata si suspensii MacPherson pe fata si multi-link pe spate.

Odata prezentat ca model in premiera la salonul german, Journey va ataca toate pietele pe care este prezent Dodge, inclusiv cea europeana. De aceasta data, diferentele nu vor fi reprezentate de elementele estetice ci de motorizari. Astfel, Journey va veni in Europa cu trei motoare: 2.4 litri 4 cilindri/173 CP, V6 2.7 litri/186 CP si 2.0 turbodiesel/140 CP, ultimul fiind unul dintre cele mai cerute motoare in afara SUA.

Comentarii (3)

  • Patul
    Nu are nici o personalitate,uimesc mai ales pneurile inguste.
    0 0
  • americanii continua sa fie penibili cu asa zisa intrare pe piata europeana. ei cred ca daca fac pasaje largi la roti, linii "taioase" caroseriei, putin muschi ici colo, stiu design. Ca si Caliber mi se pare departe de ce se face astazi in design. De bord nu mai vorbesc, este penal.
    0 0
  • seamana cu chinezaria de mai sus ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru