Exclusivistul Spyker C12 Zagato

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.03.2007
Pentru a marca intrarea in Formula 1, Spyker a pus la punct impreuna cu designerii de la Zagato, o editie limitata C12.

Presedintii Spyker Cars si Zagato au prezentat astazi la Geneva rodul colaborarii lor: Spyker C12 Zagato, o masina sport exclusivista care celebreaza intrarea constructorului olandez in Formula 1. Doar 24 de unitati vor fi produse, livrarile fiind programate sa inceapa abia in martie anul viitor, catre o clientela selecta.

Imprumutand linii de design de la monopostul Spyker F8-VII, automobilul cu tractiune spate, construit integral din aluminiu, are la baza modelul standard C12 si un motor V12 de 6.0 litri, provenit de la Volkswagen. Propulsorul ofera 500 de cai putere si un cuplu motor de 610 Nm. Puterea este distribuita rotilor spate cu ajutorul unei cutii manuale sau automate in sase trepte, cu un mod de selectare a vitezelor asemanator celui intalnit la monoposturile de F1.

Spyker C12 Zagato are o lungime de 4.5 metri, o latime de 2.02 metri si o inaltime de doar 1.25 metri iar masa nu depaseste 1480 kilograme. Performantele modelului sunt si ele demne de un adevarat supercar: 0-100 km/h in 3.8 secunde si o viteza maxima de 314 km/h.

Cei interesati de achizitionarea unui asemenea model vor trebui sa scoata din buzunar 495.000 de euro.

Vanzarile vor fi insa limitate doar la piata europeana.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru