Fabrica Toyota in Polonia

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 10.01.2007
Toyota va construi o noua fabrica in Polonia. Valoarea totala a investitiei se ridica la 137 milioane euro, 50% fiind suportata de statul polon.
Toyota incepe in forta noul an in Europa. Oficialii Toyota din Polonia au obtinut o licenta de investitii prin care vor construi o noua fabrica in localitatea Walbrzych.

Valoarea investitiei va fi de circa 137 milioane de euro. Constructia va fi facuta de Toyota Motor Manufacturing Poland si va produce cutii de viteze si componente pentru motoare. Prin viitoarea uzina, capacitatea de productie pe care japonezii o vor avea in Polonia va creste cu 720.000 de unitati anual.

Alegerea locului nu este intamplatoare. Walbrzych se afla intr-o regiune a Poloniei mai putin dezvoltata si beneficiaza de un ajutor guvernamental de 50% din valoarea investitiei. Constructia unei noi fabrici face parte din planurile regionale ale constructorului japonez.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru