Faceti cunostinta cu noul Mondeo!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 11.02.2007
Desi Ford le va publica oficial de abia in cursul acestei saptamani, Automarket va prezinta fotografiile noului Mondeo inainte ca ele sa fie oficiale.

Avem in fata primele fotografii ale versiunii de productie a viitoarei generatii Ford Mondeo. Desi constructorul american nu a publicat inca un comunicat oficial de presa, aceste imagini – care ne arata indeaproape cum vor arata versiunile berlina si break ale lui Mondeo – au fost deja oficalizate de publicatiile de specialitate din Europa in conditiile in care embargoul Ford dureaza pana in cursul saptamanii care tocmai incepe.

Construit pe aceeasi platforma cu S-Max, model ales Masina Anului 2007 in Europa, noul Mondeo are un scop precis: acela de a revitaliza gama amiral a celor de la Ford, lasand in urma amintirea neplacuta a ultimelor generatii, destul de sterse din punctul de vedere al vanzarilor si al calitatii materialelor.

Astfel, partea exterioara este – din punctul nostru de vedere – un experiment reusit, filosofia Kinetic Design (dinamism si sportivitate) fiind amprenta clara asupra calitatilor estetice ale masinii. In ceea ce priveste interiorul, se pare ca majoritatea materialelor vor fi de calitate ridicata, suprafetele fiind finisate in negru mat.

Continuand linia, noul Mondeo va imparti cu S-Max nu doar paltforma tehnica, ci si motorizarile. Dintre acestea nu vor lipsi motorul de 2.0 litri aspirat pe benzina (145 CP) si cel de 2.5 litri turbo pe benzina (220 CP). Turbodiesel-urile se vor afla si ele la locuri de cinste: 1.8 TDCi (100 sau 125 CP) si 2.0 TDCi (130 CP) vor completa oferta Mondeo. Pe langa acestea, Ford va adauga in meniu alte doua unitati aspirate pe benzina, un 1.6 Ti-VCT de 110-125 CP si un 2.3 litri de 161 CP, acesta din urma cuplat la o transmisie automata. Lipseste insa inexplicabil turbodieselul de 2.2 litri si 170 de cai pe care Ford l-a dezvoltat cu PSA Peugeot-Citroen.

Printre noutatile tehnice ale noului Mondeo se vor regasi interfata “Convers+” pentru panoul de bord, cruise-controlul adaptiv, sistemul IVDC (Interactive Vehicle Dynamics Control) – care cuprinde si asistenta la plecara din rampa – sau un pachet de control al presiunii din pneuri. Ford promite de asemenea imbunatatiri la nivelul comportamentului stradal sau la cel al zgomotului interior (cu trei decibeli in minus fata de generatia anterioara).

Prima infatisare a lui Mondeo in fata publicului va avea loc la inceputul lui martie la Geneva, de unde Automarket va va prezenta fotografii si fimulete exclusive.

Comentarii (17)

  • soferu
    tot de rahat
    de la ford putine sanse sa iasa ceva ca lumea ,sa-si ia politia si asa sint dejaba
    0 0
  • allroad
    Prost,prost da' hotarat
    Daca au vazut ca filosofia "edge design" aproape i-a inmormantat in ceea ce priveste vanzarile,ca nu prinde la cumparatori o masina care pare gata "botzita" daca o privesti din unele unghiuri,continua in aceeasi directie ca si Renault cu forma tampito-cretinoida si datatatoare de fiori a spatelui lui Megane 2..!Au incercat sa creeze un curent,sa ne dea lectii de frumos si bun gust,si sunt cu un picior in groapa.Reducerile de personal si recesiunea in care sunt,cred ca ar fi trebuit sa-i faca un pic mai conservatori,sa mearga totusi pe o linie care poate fi digerata de catre clienti,sa nu trebuiasca pretul foarte mic sa fie singurul si unicul atu de vanzari..!In ceea ce priveste KITCH-UL interior al modelului trecut,cred ca se va pastra si la acest model..!Cred ca cei de la marketing Ford sunt cu sorcova prin trenuri..!Sa pui intr-un singur interior de masina intr-o combinatie care mie cel putin mi se strepezesc dintii:Aluminiu,lemn,titan,piele si plastic..!Sa vada domle ca au de unde..!Bleahhhh..!
    0 0
  • ...
    in fata aston martin - in spate bicicleta lui ET
    0 0
  • Next...
    Prima poza aminteste putin si de Volvo, spatele clar de renault(laguna)... Numele Ford suna bine dar pacat ca la design exterior bate vantul... Nici nu-i de mirere ca le-au scazut vanzarile... Asa le trebuie pt ca isi bat joc de o firma cu renume... Singura sansa pt ei ar fi sa cumpere nemtii Fordul k sigur au reusi sa faca ceva in privinta look-ului si inevitabil al vanzarilor... poate ca si chinezi ar putea misca ceva mai mult decat ei... "O masina este admirata mai mult dinafara decat din interior". Dezamagire din partea celor de la ford... cu toate ca or fi ele masini bune... dar si frumusetea conteaza...
    0 0
  • de zamagitu
    de zamagire
    Diferenta mare fata de prototip!
    Decat sa promiti prin prototip marea cu sarea si sa scoti pe piata doar sarea mai bine stai in banca ta si nu mai amagi. Face mai mult rau.
    NU?!
    0 0
  • logan
    cand se vor hotara cei de la renault sa construiasca autoturisme in romania?
    0 0
  • Ford
    Seamana izbitor de mult cu unele modele Volvo la fatza si la spate, dar si cu peugeot 607 (tot la spate)
    0 0
  • Noul Mondeo
    Mie unul imi place cum arata masina. Cel putin in poze
    Astept realitatea...

    Cat despre mesajul lui allroad "Renault cu forma tampito-cretinoida si datatatoare de fiori a spatelui lui Megane 2..!", chiar nu il inteleg.
    Daca lui nu ii place Megane`ul, nu inseamna ca pt. toti are o asemenea forma...

    Gusturile nu se discuta !!!
    0 0
  • new
    se pare ca in Romania au ramas numa persoane care stiu numa sa critice si care pe deasupra mai umbla si cu rable de 20 de ani . Cati dintre voi au o masina noua sau mai exact ati avut vreodata una ?? Sau macar aveti permis de conducere ???
    0 0
  • zamagitu
    catre new
    La tine tot ce e new e bun? La intrebarea ta raspunsul este da, am doua masini, cumparate new.
    Permisul de conducere trebuie sa fie tot new ca sa ai dreptul la opinie? Cuvantul "numa" inseamna ca esti mai new in gramatica?
    0 0
  • bbbobbbo
    ce sa zic
    in fata e draguta, in rest... hmm, orikum e o masina fiabila

    offtopic: allroad a zis ca "Renault cu forma tampito-cretinoida si datatatoare de fiori a spatelui lui Megane 2..!", hmmm, mie personal megane-ul asta imi place cel mai mult din TOATA gama renault, asa k e doar vb de gusturi, nu tb sa fim patimasi.
    0 0
  • zamagitu
    se pare ca unii s-au simtit afectati de cele spuse mai sus. se pare ca am avut dreptate , in privinta unora dintre comentatori.
    0 0
  • Balaurus N
    sa le evaluam corect mai intai....apoi sa ne intepam ! :)
    Eu va spun ca am umblat 6 ani cu un Ford si am fost multumit .Si acum mai merg cu el din cand in cand.E adevarat ca era cam slabutz, doar 65 CP, nu depasea 160 Km/h.Am un Renault nou luat de 2 ani, eu l-am rodat , desi are numai 100 CP las in urma VW si Skoda. Depinde si de sofer, desigur.Rulez zilnic 20..30 km plus in weekend 30..60 Km.Nu in Bucuresti , asa ca reusesc sa o calc bine prin oras :).Drumurile sunt cum sunt.In ceea ce priveste look-ul noului model Ford , nu mi se pare urat.Sa vedem si pretul ca sa il putem categorisi mai corect.Daca se face in Germania, e si mai bine.Eu nu am avut probleme cu nici o masina.Imi place sa ma invart pe langa ele sa mai fac cate ceva ( placute frana, lichide motor , chestii electrice , audio ).Dar nu am prea mult de lucru.De aia zic ca sunt bunicele pentru oameni normali cu venituri de nivel mediu.In rest , gusturile nu se discuta !
    0 0
  • Fordul tot Ford
    Este clar k din poze bordul arata foarte bineinteriorul in general dar daca privim la exterior astia ua furat tare de tot de la Renault si Peugeot, se vede clar din lateral, au vazut ca Laguna II are mult potential au si sarit cu copiatul la fel si cu Peugeot astia chiar nu au ce face? Cred ca modelul 2005-2006 arata mult mai bine pe exterior cu botul ala cromat decat modelul asta,cred ca incep sa isi bata joc de consumatorii de Ford-uri,ca motoare sunt foarte bune si durabile dar zgomotul produs de pompa de apa se face simtit la toate modelele de parca astia nu pot sa o modifice putin. Multa bafta utilizatorilor de Ford.
    0 0
  • si inca o remarca la Ford
    priviti bine botul, seamana mult cu Mazda berlina faruri si mai jos putin.
    0 0
  • Stefan
    Parerea mea
    Conduc o Astra Classic diesel noua ( cumparata vara trecuta). Nu sunt un fan Ford sau Opel dar sunt dispus sa fac o schimbare si sa trec pe noul Mondeo. Mi se pare o masina frumoasa, liniile caroseriei ( copiate sau nu) imi incanta privirea, interiorul mi se pare comod. Imi dau aici cu parerea din perspectiva unui om care poate chiar o va cumpara.
    Este o diferenta intre a analiza o masina ca observator si ca utilizator.

    Cand ajungi sa cumperi o masina noua te intereseaza:
    1 - sa te simti bine in ea
    2 - costurile asociate cumpararii ( pret, taxe, inmatriculare..)
    3 - costuri asociate utilizarii ( consumabile, asigurari)
    4 - service ( nu uitati ca Ford acord 4 ani de garantie, lucru care conteaza f mult)
    ....

    Dupa 100 de ani de construit masini e cam greu sa faci una care sa nu semene cu alta.
    Astept sa apara la dealeri sa-i fac un drive-test si sa vad cu ce oferta de pret se prezinta.
    Pana atunci imi mentin parerea ca e o masina frumoasa.
    Parerea mea.
    0 0
  • Salut. Pana acum am avut numai vw (bora, passat, skoda si o dubita ford. Anul asta am de gand sa trec la noul mondeo, in primul rand din cauza solutiilor tehnice, care fac mondeo mai dinamic decat passatul de exemplu. Pe scurt, baietii de la ford au pus la noul mondeo cam tot ce e mai bun in segmentul asta. Suspensii independente pt toate rotile: suspensii macpherson fata modificate si bara antiruliu intarita,suspensie spate noua. Mai sunt si o multime de gadgeturi, display mare intre ceasurile de la bord, interior f bine finisat, sistem audio premium. sa speram ca si partea electronica mai pacatoasa la modelele anterioare va fi la inaltime, motoare f bune. Acum sa asteptam si luna iunie cand va aparea in Romania :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru