Familia Ford ar putea vinde din actiuni

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 14.05.2007
In ultima perioada au existat discutii in cadrul familiei Ford in ceea ce priveste viitorul companiei.

Membrii familiei fondatoare a Ford analizeaza posibilitatea de a vinde o parte din participatia de control detinuta in cadrul grupului, transmite Mediafax.

Adunarea generala anuala a actionarilor Ford a respins, saptamana trecuta, o propunere de limitare a actiunilor Ford , care reprezinta mai putin de 4% din totalul titlurilor, dar care confera familiei fondatoare 40% din drepturile de vot.

Presedintele Ford, Bill Ford Jr, stranepotul fondatorului companiei, Henry Ford, a aparat in repetate randuri structura duala a titlurilor, pe care o considera in avantajul actionarilor. Bill Ford Jr a informat conducerea grupului in legatura cu punctul de vedere al familiei Ford, inainte de adunarea actionarilor.

Unii membri ai familiei au intentionat, luna trecuta, sa angajeze banca de investitii Perella Weinberg Partners pentru consiliere in domeniul vanzarii de actiuni sau al unor strategii alternative.

Directorul general al Ford, Alan Mulally, a declarat, dupa adunarea generala a actionarilor, ca membrii familiei Ford “sprijina schimbarile” care au loc in cadrul grupului.

"Sunt actionari, cred in Ford si vor ca grupul sa aiba succes", a declarat Mulally.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru