Febra taxei auto de poluare loveste si Marea Britanie

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 14.07.2008
Marea Britanie a introdus o taxa auto de poluare de 305 euro pe an pentru vehiculele produse inainte de 2001.

Esential

9 milioane de proprietari de masini din Marea Britanie vor plati o taxa auto de poluare de 305 euro.

Taxa auto de poluare nu creeaza nemultumiri doar in Romania. Guverunul britanic este serios criticat pentru introducerea unei taxe de poluare care ar urma sa afecteze circa 44% din posesorii de automobile din Regatul Unit.

Mai precis, guvernul britanic va taxa suplimentar cu suma de 305 euro circa 9 milioane de proprietari de masini mai vechi de 7 ani.

Noua taxa anuala are un caracter ecologic si vizeaza reimprospatarea parcului auto din Marea Britanie, conform reprezentantilor ministeriali. In ciuda acestui lucru, posesorii de autovehicule mai vechi de 7 ani s-au declarat defavorizati si au criticat aspru decizia executivului.

Angela Eagle, ministrul finantelor din cabinetul de la Londra, a declarat ca in termeni reali noua taxa nu afecteaza mai mult de o treime din proprietarii de masini , in timp ce peste 55% dintre acestia nu sunt afectati in niciun fel.

Societatea civila din Anglia a luat pozitie in aceasta chestiune spunand ca nu este vorba de o taxa de poluare, ci de una speculativa, care are drept scop marirea veniturilor la bugetul de stat.

Mai mult, opinia publica critica aceasta taxa auto de poluare deoarece ea va lovi in familiile cu un nivel de trai scazut pentru societatea britanica.

Via | 4Car  

Comentarii (1)

  • george
    INCA O TAXA 'MADE IN UK"...
    ...adica extrem de prost gandita...ca si cea "de congestie" din centrul Londrei pe care a demolat-o Porsche recent...daca se uitau doar 2 milisecunde la fritzi in ograda, veneau cu o idee de cel putin patrusprezece ori mai buna...acolo, taxa e in functie de norma de poluare...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru