Ferrari prezinta FXX Evolutione

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 29.10.2007
Ferrari a dezvaluit FXX Evolutione, proiect realizat in colaborare cu Michael Schumacher.

Ferrari a dezvaluit FXX Evolutione. FXX nu este doar un nou model ci si o serie de noi tehnologii care vor fi implementate pe viitoarele modele ale Calutului Cabrat.

Trebuie mentionat ca FXX este un program revolutionar lansat in urma cu doi ani de Ferrari si care, prin Evolutione, intra intr-o noua faza de doi ani. Noul Evolutione este cea mai noua si mai inovatoare versiune a prototipului FXX, un bolid pregatit de Ferrari doar pentru circuit, si reprezinta rezultatul testelor facute in ultimii doi ani de Michael Schumacher si de clientii acestei masini de curse.

FXX Evolution vine cu aripi speciale pe spate, o noua configuratie aerodinamica si noutati la sisteme electronice. Inginerii Ferrari au implementat noutatile pe baza informatiilor obtinute in urma a 16.500 km de teste facute in 2006 si a 18.500 km de teste facute in 2007.

Munca la acest proiect si implicarea lui Michael Schumacher si-au facut simtite prezenta. Spre exemplu, pe circuitul de la Fiorano FXX a castigat mai bine de doua secunde dupa implementarea noilor tehnologii si a noilor setari aerodinamice.

Motorul V12 de 6.0 litri scoate maximul de 860 CP la 9500 rot/min.

Schimbul vitezelor la Evolutione se realizeaza in timpul a 60 de milisecunde, cu 20 de milisecunde mai repede fata de FXX. Alte rezultate duc la concluzia ca aerodinamica s-a imbunatatit cu 25 de procente.

Pneurile Bridgestone de 19 inch si modificarea geometriei suspensiilor aduc mai multa stabilitate si eficienta pe puntea fata a bolidului. Eficienta discurilor ceramice a franelor semnate Brembo completeaza tabloul ideal al caracteristicilor tehnice. Sistemul de control al tractiunii este dezvoltat in colaborare cu specialistii de la GES Racing Division si ofera posibilitatea soferilor sa opteze intre noua setari diferite.

Va lasam in compania unei galerii foto cu impresionantul FXX Evolutione.

Comentarii (7)

  • deci eu sunt curios ce mai urmeaza dupa asta...cat de departe se poate ajunge...!?
    0 0
  • bbbobbbo
    yup
    ferrari... gotta love it!
    d'abia astept primele filmulete pe youtube cu evoluzione
    0 0
  • andreim4
    unde se ajunge? la limita. cand nu or sa mai aiba ce sa scoata dintr-un motor pe benzina/cherosen si atunci or sa dezvolte alte tehnologii de viitor. oricum evolutione asta e doar pt circuit. varianta de strada (daca o sa fie una) o sa fie mai slabuta... parerea mea
    0 0
  • victor
    ferrari
    Asta este masina suprema! Sunt curios de datele tehnice:de exemplu cat face pana la 100km/h si ce top speed are? Ca ne cam lasa cu ochii in soare cu cei 860 CP L.O.L.
    0 0
  • deyutzu
    ferrari vs bugatti
    Masina asta este super tare...as vrea sa stiu in cat atinge 100 km/h shy in cat atinge 400 km/h...dar...Care este mai puternica Bugatti Veyron 1001 CP shy cu tunning GT 1350 CP....va ajunge la 425 km/h...nu cred ca ferrari FXX poate concura cu bugatti veyron....
    0 0
  • George
    Ferrari FXX
    E o minune inginereasca acest FXX dar nu este pentru strada si nu se vor fabrica daca nu ma insel decat 25 de bucati ....masina atinge 400 km/h fix si atinge suta in 3.2 sec ..."lenesa"fata de un BMW M1 din 78'care scotea 950 cai dintr-un amarat de 6 in linie si 3 litriiii!!!!!si orikat ar incerca cei de la Ferrari nu pot sa produca motoare mai tari ca cei de la BMW!clar!BMW M POWER rules!!!!
    0 0
  • fxx evo
    nu este nici ominune inginereaca este tehnologie pura formula 1 in primul rand se fabrica 30 de bucati a doua problema faci compratie cu o masina de pe vremea stramosilor? si problema este ca era o masina tunata ca varianta finuta nu avea decat 400 de cai,dupa ultimile stiri de acum doua luni top speed-ul se plafoneaza pe la 400km/h insa sprintul pana la 100km/h se realizeaza in 2,5 secunde!!! Alte inrebari!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru