Fiat a urcat pe locul cinci in Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.04.2007
Constructorul italian a urcat pe pozitia a cincea in ierarhia producatorilor auto din Europa, pozitie pe care o imparte cu francezii de la Renault.

Vanzarile Fiat au crescut semnificativ in primul trimestru, propulsand compania italiana pe locul cinci in topul celor mai mari grupuri auto din Europa. Fiat imparte aceasta pozitie cu Renault cei doi constructori inregistrand aceeasi cota de piata.

Promovând o noua generatie de modele auto precum Bravo, Grande Punto si Panda, Fiat a inregistrat vanzari cu 6,4% mai mari in cele 28 de state europene analizate de Asociatia Europeana a Constructorilor de Automobile (ACEA). Cota de piata a grupului italian a crescut de la 7,8% la 8,3%.

In acelasi timp, cota de piata a Renault a coborat la finele primelor trei luni ale anului de la 9.2% la 8.3%, in conditiile in care vanzarile au scazut cu 9.9%. Grupul francez pregateste inca o ofensiva pe piata auto, cu noi modele Twingo si Laguna care urmeaza sa fie lansate in cursul acestui an.

In regiunea europeana, Volkswagen a ramas liderul pietei auto din Europa, cu o cota de piata de 18.9%, in usoara crestere fata de perioada similara a anului trecut, urmat de PSA Peugeot Citroen.

Ocupantul locului doi in ierarhia principalilor constructori auto a inregistrat o scadere de 1.1% a vanzarilor in primul trimestru, si un declin usor al cotei de piata aceasta fiind de doar 13.3%.

Cota de piata a grupului american Ford a crescut la 11,2%, pe fondul unui avans de 2,4% al vanzarilor, iar GM s-a plasat pe pozitia urmttoare, cu o cota de 10,5% si un avans al vanzarilor de 0,8% in primul trimestru.

Vesti bune pentru Toyota care a consemnat un avans considerabil al vanzarilor, de 12.9%, ceea ce a determinat cresterea cotei de piata a grupului japonez de la 5.5% la 6.2%, informeaza Mediafax.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru