Fiat la Salonul de la Paris

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 13.09.2006
Panda 2007 este modelul Fiat care va atrage privirile la salonul parizian. Noutatile constructorului italian nu se opresc insa aici.

In timp ce bate toate recordurile pe piata europeana cu Grande Punto si se pregateste pentru viitorul Bravo, Fiat se concentreaza, la Salonul Auto de la Paris, pe minionul Panda, care va fi prezentat in editie 2007. In plus, panda va aparea in doua noi versiuni: “Panda 100 CP” si varianta cu motor ecologic, “Panda Panda”.

Panda 2007 se prezinta la raport cu noutati legate de detalii. Astfel, vor fi disponibile patru noi nuante pentru caroserie, pentru plansa de bord si pentru tapiterie.

Despre versiunea de 100 de cai putere se poate spune ca aceasta va dispune de un motor de 1.4 litri cu 16 valve care scoate 100 CP/6000 rpm si dispune de un cuplu maxim de 131 Nm/4250 rpm. Performantele sunt interesante: 9.5 secunde pentru 0-100 km/h, 185 km/h viteza maxima si 6.5 litri/100 km consum mediu. Dotarile deriva din nivelul Emotion, caruia i se adauga in serie faruri de ceata, frane posterioare pe discuri, suspensii sport, volan imbracat in piele, cutie manuala cu sase rapoarte si scaune “tratate” cu un kit special.

Gama de culori disponibila este formata din cinci nuante, aditional fiind disponibil un pachet special denumit “Pandemonio”, care este compus din stickere laterale cromate, jante argintii de 15 inch, pedalier sportiv si elemente interioare specifice.

Sa trecem la noul Panda Panda, versiune ecologica care reprezinta de fapt o evolutie a conceptului panda MultiEco prezentat de Fiat la Geneva. Motorul de 1.2 litri si 52 de cai este capabil sa functioneze atat cu benzina cat si cu metan. Astfel, sub scaune exista rezervoare de metan cu capacitate unitara de 72 de litri care permit o autonomie teoretica de circa 300 de kilometri. In plus, exista un rezervor normal, pe benzina, cu un volum de 30 de litri.

O alta noutate pe care Fiat o pregateste pentru paris este noul concept Multipla Multi-Eco, un prototip care utlizeaza tehnologia “Tri-fuel”: poate functiona cu benzina, cu metan sau cu E85 (o mixtura intre 15% benzina si 85% bioetanol). Benzina si E85 se afla in acelasi rezervor, amestecul fiind controlat 100% automat de un computer.

In acest caz, emisiile poluante sunt reduse cu 40% fata de versiunea clasica pe benzina.

La acelasi Salon de la Paris constructorul italian va prezenta un kit “Need for Speed” pentru Grande Punto. Noul Sedici si o serie de imbunatatiri pentru Croma vor completa tabloul exponatelor Fiat din capitala Frantei.

Comentarii (1)

  • androne mihai
    Cam mare consumul
    Am un Fiat Panda 1,1cmc din 2006 si consuma cam mult. Daca mergi vara, in conditii de drum super,si fara pasageri in masina poate ai norocul sa consume atat de putin cat e dat in carte.In rest...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru